הוכסמתי!

33 תגובות לפוסט

  1. כוכב הגיב:

    אין על קציצות כוסמת!

  2. יעל הגיב:

    הכנתי פעם קציצות מכוסמת ועדשים אדומות, קציצות שהיו לגמרי אילתור, אחרי שפשטו לי חרקים בקטניות שלי, והייתי צריכה לברור ולשטוף הכל היטב, וכמובן מיד להכין דברים. והן יצאו כל כך מוצלחות עד שחברה ששונאת כוסמת פשוט טרפה אותן.

    חבל שאני לא זוכרת בדיוק מה שעשיתי שם… אבל זה היה בעיקר כוסמת, עדשים, בצל, פטרוזיליה, גזר ועוד כל מיני דברים טחונים בפנים.

  3. מיכל הגיב:

    האם אפשר במקום שמן חמניות שמן קנולה ? לעוגה הפלאית?

    • אורי הגיב:

      אכן אפשרי :mrgreen:

      • מיכל הגיב:

        הכנתי את העוגה,
        עם שמן קנולה וקמח מלא.
        זמן האפיה אצלי היה 45 דקות.
        ועדין כשהוצאתי אותה, נראתה לא אפוייה.
        כשהדגש: גוש עיסתי, מין רטיבות כזו ,במרכזה של העוגה.
        נראה לא אפוי.
        היה בלתי אכיל.ישר לפח.
        היכן הטעות שלי ,כאשר פעלתי בדיוק לפי המתכון?
        אשמח לחזור אליה,מאחר ומבחוץ היא נראתה ממש כיפית.

        • אורי הגיב:

          באמת מוזר.. היא גם נאפית ממש מהר. אולי זה בגלל שהכל היה קמח מלא? נסי לערב 2 סוגי קמחים שאחד מהם "קל" יותר (לבן, כוסמין או משהו כזה), יכול להיות שמאה אחוז קמח מלא הכביד עליה. אלא אם זה עניין של תנור (חום לא אחיד וכד'), כי אין לי הסבר אחר – עוגה קלה מאד שהרבה כבר הכינו והצליחו.

  4. איילת השחר הגיב:

    היי אורי
    אז ככה היום הכנתי סוף סוף את הפלאפל !! יצא מ ע ו ל ה!!
    כולם חשבו שזה פלאפל מקורי אמיתי נראה לי בגלל הכוסברה והוספתי גם המון המון כמון!
    והיה לי קצת נבטים של עדשים שחורות הוספתי גם. הקיצר הצלחה.
    את העוגה עשיתי פעם ראשונה בערב חג קודם, ובאמת יצא קצת לא אפוי אבל טעים.
    אתמול עשיתי אותה שוב..והיא יצאה מושלמת.
    טעימה , כיפית ומבחינתי הכי חשוב פשוטה להכנה..

    חג שמח!

  5. טעים הגיב:

    טעים טעים טעים טעים

  6. דגנית הגיב:

    אני מגששת דרכי לקראת – אולי – טבעונות.
    מתנצלת מראש על הבורות, אבל רציתי לשאול מה מטרת ההנבטה?
    איך מוודאים שהילדים ואנחנו נקבל את כל המרכיבים התזונתיים החיוניים לגוף ממקור צמחי בלבד?
    תודה

    • אורי הגיב:

      היי דגנית, כל הויטמינים והמינרלים החיוניים נמצאים בתזונה מהצומח (חוץ מבי 12 שיש לקחת בתוסף, הוא חסר גם אצל אוכלי בשר). אפילו עדיף לקבל אותם מהצומח ולא מ"יד שניה" דרך בעלי החיים שניזונים מצמחים. אני לא מתמחה בתזונה אבל בגדול אם שומרים על תזונה מאוזנת שכוללת פירות, ירקות, אגוזים, עשבי תיבול, קטניות ודגנים וכמה שפחות שטויות, לא צריכה להיות שום בעיה תזונתית.
      את מוזמנת בחום להגיע לפאנל המומחים שיתקיים בקרוב ולשמוע יותר:
      https://vegansontop.co.il/easy-to-be-vegan2/

      לגבי הנבטה, הנה משהו שכתבתי פעם:
      על ההנבטה
      ההנבטה הראשונה שלי (שעועית מש לכתבה הזאת) התגלתה כהצלחה מסחררת. זה כל כך פשוט – משרים במים למשך כמה שעות, מסננים ומשאירים במסננת מעל קערה. מדי פעם מרטיבים את הקטניות במים, כך שיישמרו לחות (זוכרים את השעועית עם הצמר גפן משיעורי הטבע?). זה הכל. כבר למחרת יתחילו לצוץ נבטוטים קטנטנים ואחרי יום נוסף, יצמחו לתפארה. חוץ משמחת ההצלחה (נהדר להכין עם הילדים), למה בכלל לעשות את זה? כי הקטניות ניתנות לאכילה בטריותן כשהן מונבטות (או אחרי בישול קצר בלבד), כי הן מתעכלות יותר בקלות ובעיקר – כי הקטנית מרכזת את כל יכולותיה בשביל להצמיח את הנבט והופכת בתוך כך לפצצת בריאות מזינה. נסו ותיהנו!

  7. שגית הגיב:

    הכנתי את הקציצות כוסמת בתנור ויצא טעים בטירוף!

    תודה.

  8. עמית הגיב:

    היי
    אני רוצה להכין לילדים אבל הם לא אוהבים קציצות בלי רוטב. יש המלצות או רעיונות? תודה

  9. היי הגיב:

    האם אפשר להשתמש באפונה יבשה לאחר השרייה ארוכה???

    • אורי הגיב:

      כן נשמע לי שכן והאמת שזה רעיון לא רע לשלב אפונה יבשה ואפונה טריה ביחד (התכוונת אפונה יבשה במקום כוסמת, נכון?)

  10. graciela הגיב:

    היי אורי,

    הקציצות טעימות להפליא אפילו כשאוכלים אותן כמו פירורי לחם…:):):)
    מה עשיתי לא נכון????????? אולי הוספתי יותר מדי שמן לעיסה??
    טחנתי יותר כדי שלא יתפרקו וזה ממש מה שקרה :(:(:(
    תודה על עזרתך.

    • אורי הגיב:

      אוי לא! בישלת את הכוסמת או שהנבטת כמו במתכון המקורי? כי כמו שאת רואה אצלי הן ממש לא התפרקו.. אולי זאת הבעיה? שזה היה מבושל מדי ולא "נתפס"? במקרה כזה עדיף להוסיף קמח חומוס או עדשים כדי לאחד את התערובת.

      • graciela הגיב:

        בישלתי את הכוסמת כמו שאמרת – לא לעיסה אלא עדיין נגיסה. כשניסיתי ליצור קציצה ראיתי שזה לא מחזיק אז "עברתי" על הכל עם הפיילוט שאף "ליתר ביטחון" וזה כנראה הרס… "בחום הרגע" שכחתי להוסיף שהצלתי את כל העסק ע"י אפייה ב-200 C ולזמן קצת יותר ארוך. איך שלא יהיה – יצא טעים ואכיל להפליא!!!!

        הפסקתי להשתמשמ בשני הקמחים האלה – בעיקר החומוס מאוד שטלתן בטעמו…

  11. שם *שירה הגיב:

    וואי הפלאפל יצא פשוט מעולה אש!!! ממש ממש אהבתי!
    הכנתי עם אפונה יבשה שהושרתה יממה בערך, במקום אפונה טריה…
    לכן כנראה יצא קצת יבש וקשה (נכון בגלל זה?)
    אבל טעים ממש, עדיין!
    תודה!
    אשמח להבין לגבי ההנבטה –
    לא צריך לשים את השעועית במקום חשוך?
    חשבתי ששמים על צמר גפן רטוב ומכסים, כך זכרתי…

    • אורי הגיב:

      היי, כן סביר להניח שזאת הסיבה ליובש, כי גם הכוסמת לא מבושלת ונוצר חוסר בנוזלים.
      שמחה שיצא טעים! לגבי הנבטה – זאת לא הנבטה כמו בשיעורי טבע 🙂 אלה במסננת מעל קערה. אפשר ורצוי לכסות את הקערה במגבת.
      בהצלחה!

  12. שלומית הגיב:

    אפיתי אותן בתנור ושיניתי קצת תיבול- כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה רגילה וחצי כפית פפריקה מעושנת, מלח ופלפל. שמתי על נייר אפייה עם תרסיס שמן זית מחתת ומעל על חום של 180 מעלות. מודה שלא הסתכלתי על השעון והוצאתי כשנאפו מלמטה. יצא מצוין ופלאפלי לגמרי 🙂

  13. יסמין הגיב:

    היי, האם הן ישרדו הקפאה? אני רוצה להכין כמות גדולה. טורפים את זה פה.

  14. מוריה הגיב:

    האם יש ירק שיכול להחליף את אפונה?

  15. צאלה הגיב:

    הפלאפל יצא מעולה!!!
    תודה!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות