פלאפל כוסמת ואפונה

36 תגובות לפוסט

  1. ענת הגיב:

    הי, איך מבשלים כוסמת ירוקה? האם פשוט מרתיחים במים? תודה!

    • אורי הגיב:

      האמת שלא ניסיתי אבל כן, הייתי גם משרה אותה לפני

    • ענת הגיב:

      כוס וחצי מים רותחים על כוס כוסמת, בדיוק כמו אורז לבן רגיל

    • דידי אדם הגיב:

      הי אורי נראה מאוד טעים גנבתי רוצה לנסות
      אני מכינה מפול עם המון כוזברה

    • ניבה הגיב:

      כוסמת מבשלים כמו אורז. מטגנים במעט שמן מספר דקות, מוסיפים מים רותחים בערך 1.5 כטס מים על כוס כוסמת, מבשלים 10 דקות על אש קטנה בסיר סגור ומכבין את האש. מוסיפים מלח, מערבבים וסוגרים את הסיר ללא בישול ח10 דקות נוספות.

    • חגית הגיב:

      יצא ממש ממש טעים לכל בני הבית.
      הכנתי כבר בפעם השלישית בשבועיים האחרונים
      תודה על מתכון מנצח

  2. עדי הגיב:

    היי,
    האם אפשר לאפות בתור במקום לטגן?

    תודה!
    עדי

    • אורי הגיב:

      לא ניסיתי אבל אני די בטוחה שכן. מה שאני מציעה – לשמן נייר אפייה, להניח עליו את הפלאפל ולזלף קצת שמן גם מלמעלה. להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור שיעשה אדים ולא לאפות יותר מ-10 דקות.

  3. רפאל הגיב:

    למה טיגון חצי עמוק, ולא טיגון עמוק? יש לכך יתרונות בריאותיים? לפי המידע שאני נחשפתי אליו, טיגון חצי עמוק פחות בריא מכיוון שהוא מצריך זמן ארוך יותר של טיגון

    • אורי הגיב:

      טיגון עמוק נחשב יותר מוצלח מכיוון שפחות שמן נספג, עד כמה שאני יודעת. אפשר כמובן לטגן גם בטיגון עמוק, אני מעדיפה את הרדוד שגם הוא קצר למדי במקרה של הקציצות הללו.

  4. אדם הגיב:

    האם צריך לבשל את האפונה? להשרות אותה?

  5. מיה הגיב:

    קרה לי משהו ממש מבאס עם המתכון-
    הקציצות התפרקו לגמרי בטיגון! נשארתי עם קציצות בחצי גודל ומחבת מחא בבלילה חצי מטוגנת 🙁
    עשיתי די מה שכתוב…רעיון למה זה קרה?
    הבלילה כל כך טעימה וחבל שלא יהיו קציצות

    • אורי הגיב:

      היי מיה, באמת קשה לי לדעת מה גרם לזה בדיוק.. אולי בישול יתר של הכוסמת? בכל מקרה במקרה כזה פשוט נעזרים בקמח כלשהו (אפשר גם חומוס או עדשים אם לא רוצים להוסיף קמח רגיל).

      • נאוה הגיב:

        לא הבנתי!
        במתכון את כותבת, אורי, רק להשרות את הכוסמת ולא לבשל!
        למה בתגובה כאן את מדברת על בישול יתר?

        • אורי שביט הגיב:

          היי נאוה, נראה לי שבאחת הגרסאות הצעתי לבשל את הכוסמת בישול קצר במקום ההשרייה, אבל זה סיכון שלא כדאי לקחת 🙂

  6. דפנה הגיב:

    מעולה, אפילו לא הספקתי להכין את הטחינה הילדים פשוט הוציאו משלחת "לגנוב" פלאפלים כל פעם שחשבו שאני לא רואה, כמובן שחייכתי. אגב לקח לכוסמת שלי מליון שנה לנבוט וכשכבר נבטה לא היה לי כוח ולכן ישבה איזה שבוע במקרר מונבטת ועדיין הייתה מצוינת.

  7. אילנה הגיב:

    הייי העם ברצוני להכין כמות יותר קטנה מה עושים ועם אפשר עם כוסמת רגילה במקום ירוקה

    • אורי הגיב:

      היי אילנה, כדי להקטין כמויות צריך פשוט לחלק – נניח בחצי. לגבי כוסמת רגילה אני מודה שלא ניסיתי, הטעם שלה מן הסתם יהיה הרבה יותר מורגש. עדכני אותי אם תנסי!

  8. יפה דולב הגיב:

    היי
    הכנתי – סוף הדרך, טעימות מאד, נטרפו במהירות

    🙂

  9. נופר הגיב:

    היי אורי,

    האם אפשר גם לאפות את הפלאפל?

    תודה:)

  10. פנינה הגיב:

    שלום אורי. איך את מייבשת את הכוסמת אחרי השטיפה? או שזה מיותר לייבש ואפשר ישר לטחון?

  11. יוכבד הגיב:

    היי,
    תודה! מתכון מתנה לטבעונים נמנעי כל מיני דברים!
    טעים מאד גם באפייה, ואפילו קר מהמקרר בלי חימום למחרת!…
    הנענע (במקרה שלנו עם הפטרוזיליה) – מפתיעה ומוסיפה המממון,
    ברכות על כל עשייתך!

  12. רינה הגיב:

    היי אורי, מה אפשר במקום אפונה..? חלקינו לא אוהב אפונה

  13. אילנית הגיב:

    היי המתכון ניראה מדהים …( כמו כל השאר )
    יש לי אפונה יבשה שהשארתי אותה 9 שעות, האם ניתן להשתמש בה במתכון הזה ? אם כן האם יש שינוי ?
    אשמח לתשובה בהקדם אני ממש רוצה להכין מחר לארוחת צהריים
    תודה מראש

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |