עוגת שוקולד טבעונית מושלמת לקטנים ולגדולים

עוגת שוקולד מושלמת

נובמבר 2, 2017 מאת:

אחד הדברים שמתסכלים אותי זה השם המטעה של לא מעט עוגות שוקולד, שבמרכיבים שלהם אין בכלל שוקולד, מקסימום קצת אבקת קקאו. לא עוד! המתכון שלפניכם מבוסס על מתכון לעוגה עתירת שוקולד אמיתי של השף הישראלי-לונדוני המוכשר יותם אוטולנגי, שערכתי בו כמה שינויים וכמובן הפכתי לטבעוני. ההכנה שלה פשוטה ומהירה, רק הקפידו על הטכניקה (חומרים רטובים תחילה!) ותקבלו עוגה שוקולדית מושלמת, נימוחה וטעימה, שאף אחד בכלל לא יתעניין בעובדה שהיא במקרה גם טבעונית.

לעוגה ללא גלוטן המירו את הקמח לקמח עוגות ללא גלוטן והוסיפו למתכון שקית (10 גרם) אבקת אפייה. לא ניסיתי בעצמי אבל אין סיבה שזה לא יעבוד – אם אתם מנסים, אשמח מאד אם תעדכנו אותי בתגובות איך זה יצא!
לעוגה ללא סוכר למרבה הבושה, בניסוי הראשון של המתכון פשוט שכחתי להוסיף את הסוכר. למרבה הפלא, התוצאה היתה לא רעה בכלל! אפשר להחליף את השוקולד לכזה ללא סוכר ואם רוצים, להוסיף ממתיק מלאכותי.
רוצים להעשיר את העוגה עוד יותר? קמחו מעט שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים והוסיפו לתערובת בסיום ההכנה. ערבבו בעדינות. אגב, העוגה לא מתוקה בהיסטריה, כך שאוהבי העוגות המתוקות מאד יכולים להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר.
אין לכם מעבד מזון? הכינו את הציפוי בקערה והשתמשו במטרפה ידנית.
חוששים מטעם של קוקוס? השתמשו בשמן קוקוס מזוכך, שהוא נייטרלי לחלוטין בטעמו. לציפוי ניתן להשתמש בשמנת צמחית אם ממש אין ברירה.
ויש ציפוי למשקיענים הכפילו את הכמויות והכניסו את הקרם למקרר להתייצבות. הקציפו אותו במיקסר ועטרו את העוגה במריחות של "תלתלים" ענקיים.

ההרשמה לסדנת הבישול הבאה כבר בעיצומה!

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

200 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
1 כוס (200 גרם) שמן קוקוס
1/2 1 כוסות (375 מ"ל) מים רותחים
1/2 1 כפיות אבקת קפה נמס איכותי
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
4 כפות (מיכל קטן) רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תופח
1/2 כוס (30 גרם) אבקת קקאו איכותית
1/4 כפית מלח

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
1/3 כוס (80 מ"ל) קרם קוקוס
1 כפית סירופ מייפל
1 כפית שמן קוקוס

+ מחממים תנור ל-170 מעלות (אם התנור שלכם חזק מאד כמו שלי, גם 160 מעלות יעשו את העבודה).
+ מניחים בקערת חסינת חום את השוקולד הקצוץ ושמן קוקוס.
+ מערבבים היטב בקערה חסינת חום נוספת את המים הרותחים ואבקת קפה נמס. יוצקים את הנוזלים לקערת השוקולד וטורפים היטב, להמסה מלאה.
+ מוסיפים לשוקולד סוכר וטורפים היטב, להמסה. מוסיפים רסק תפוחים ותמצית וניל וטורפים שוב.
+ מנפים לקערה עם השוקולד קמח, אבקת קקאו ומלח וטורפים היטב, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
+ משמנים מעט את תבנית האפייה ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. אם אתם מעדיפים עוגה לחה יותר, אפשר לעצור את האפייה מעט קודם.
+ בינתיים מכינים את הציפוי: טוחנים את קוביות השוקולד במעבד מזון לפירורים גסים.
+ בסיר קטן מביאים לסף רתיחה קרם קוקוס עם סירופ מייפל. מפעילים שוב את מעבד המזון ויוצקים פנימה בזרם דק את הקרם החם.
+ מוסיפים כף שמן קוקוס וממשיכים לטחון עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. מעבירים את הקרם לקערה רחבה או תבנית קטנה ומכסים בניילון נצמד, שמניחים ממש על פני הקרם. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, להתייצבות.
+ מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר 15 דקות לפחות. מוודאים שהציפוי יציב מספיק ומצפים בו את החלק העליון של העוגה. פורסים ומגישים.

עוד מתכונים מתוקים ממש כאן

עוגת שוקולד מוש. אל תשאירו אותה לבד

עוגת שוקולד מוש. אל תשאירו אותה לבד

Print Friendly, PDF & Email

12 תגובות לפוסט

  1. מירב הגיב:

    נראה מצוין!
    הטעם של הקוקוס דומיננטי?

    • אורי הגיב:

      אם משתמשים בשמן קוקוס מזוכך, ממש לא מרגישים כלום, רק את קרם הקוקוס שבציפוי. הוא נייטרלי לחלוטין.

  2. נעמה הגיב:

    אפשר להחליף את השמן קוקס בשמן רגיל ואת קרם הקוקוס בשמנת צמחית?

    • אורי הגיב:

      אם העניין הוא טעם הקוקוס, אפשר להשתמש בשמן קוקוס מזוכך שהוא נייטרלי לגמרי. לא ממליצה להחליף לשמן רגיל אך לא אתפלא אם זה יעבוד.. צריך לנסות 🙂 לגבי הקרם, בהחלט.

  3. איילת השחר הגיב:

    עשיתי ללא גלוטן וללא סוכר מעובד עם קמח מיוחד הצליח,
    ושוקולד שעשיתי לבד.
    עדיין מחפשת את הקמח המושלם לזה
    חושבת שיש מצב שקמח שקדים יילך עם זה?

    • אורי הגיב:

      היי איילת, קודם כל נהדר שהצליח! אם כרגיל לא עבד מדהים, נסי אולי את קמח תמי. שקדים לבד להערכתי יהיו מאד כבדים והמרקם ישתנה. אולי חצי חצי קמח ללא גלוטן ושקדים.

  4. מכון כושר גוף ראשון הגיב:

    אפשר במקום הקוקוס משהו אחר אולי? מפחיד לקחת סיכון

    • אורי הגיב:

      אם השאלה היא לגבי השמן – אפשר להשתמש בשמן מזוכך שהוא נייטרלי לחלוטין. לחילופין אפשר להשתמש במחמאה, אבל אני לא ממליצה.

  5. שימרית הגיב:

    איך יוצרים את הציפוי התלתלים של הציפוי המושקע? כלומר את הצורה. אנסה להכין את העוגה מחר. תודה!

  6. גילי הגיב:

    הי אורי ,
    אם עושים אותה יום קודם , מומלץ לשמור במקרר או בחוץ ?

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games