עוגת תפוזים שוקולד קפה טבעונית

עוגת תפוזים נימוחה בציפוי קרם שוקולד-קפה

פברואר 15, 2019 מאת:

על פניו, לא הייתי מנחשת כמה מלהיב יהיה שילוב הטעמים תפוז-שוקולד-קפה. ביס אחד מהעוגה המשובחת הזו ישכנע גם את המפקפקים ביותר

לא צריך הרבה תירוצים כדי להכין עוגה בחושה קלה ומהירה להכנה, שמתאימה בול לכל יום ושעה, שאין בעיה לתקתק אותה גם באמצע השבוע, שתהיה נהדרת בעונת ההדרים אבל תתקבל בברכה בכל ימות השנה. והיא כל כך אווירית ורכה! זאת ההזדמנות להודות לרועי טל, השף של מסעדת "הום מייד", שהעניק לי את המתכון לפני שנים ואני מקווה שלא יכעס שעשיתי בו כמה שינויים קלים.

בואו ללמוד את הסודות מהמטבח של אורי שביט! ההרשמה לסדנה הבאה בעיצומה

עוגת תפוזים בציפוי קרם שוקולד קפה

רכה, עסיסית וטעימה כל כך. מומלץ להכין שתיים!

חומרים לתבנית אינגליש קייק קטנה:

3/4 כוס קמח לבן
3/4 כוס קמח מלא
2 כפיות (1 שקית) אבקת אפייה
קמצוץ מלח

2/3 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס שמן צמחי
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כפית תמצית וניל איכותית

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר איכותי 60%, מופרד לקוביות
1/4 כוס אספרסו או קפה נמס חזק
1 כפית שמן קוקוס או שמן צמחי אחר

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מניחים בקערה קמח לבן ומלא, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
+ בקערה נפרדת טורפים היטב סוכר, שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
+ מוסיפים את הקמחים לקערה עם החומרים הרטובים וממשיך לטרוף רק עד שהתערובת מתאחדת.
+ יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור החם כ-25 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
+ בינתיים מכינים את הציפוי: מחממים בסיר קטן את כל החומרים וטורפים לקבלת קרם חלק. יוצקים את הקרם על העוגה החמה ומניחים להתקרר.
+ פורסים ומגישים. אם לא טרפתם הכל ביום ההכנה, כדאי לשמור את העוגה במקרר ולהוציא שעתיים לפני ההגשה.

עוד מתכונים לעוגות טבעוניות נהדרות:

פאי תותים 
עוגת שוקולד מושלמת
עוגת שמנת ופירות
עוגת תפוחים ואגוזים

עוגת תפוזים בחושה טבעונית

לא ברור מה לוקח פחות זמן – להכין אותה או לטרוף עד הפירור האחרון

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

2 תגובות לפוסט

  1. נטע הגיב:

    העוגה יצאה מעולה! תודה על המתכון! האמת שהייתה אפילו עוד יותר טעימה יום למחרת, כשיצאה מהמקרר 🙂

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות