לזניה טבעונית ב-5 דקות
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבועות
ידידותי לילדים
אחרי שמסיימים עם סידור השכבות, אפשר לבחור איך יראה החלק הייצוגי של הלזניה. אני פיזרתי מעט גבינת דאייה (גבינה טבעונית קנויה שנמסה כראוי ומשווקת בארה"ב) אבל אפשר בהחלט לסיים בפרוסות של ירק כלשהו (עגבניות, עלים ירוקים או חציל למשל) ואפילו מעט גבינת קשיו אם רוצים. את הקייל או התרד אפשר או להחליף בירקות כמו זוקיני או חצילים פרוסים דק, אבל לרוב הילדים פחות אוהבים.
חומרים לתבנית פיירקס בגודל 25X15 ס"מ:
1 חבילת דפי לזניה ללא בישול מוקדם
כ-3 כוסות (כ-700 מ"ל) רוטב עגבניות איטלקי איכותי קנוי (אפשר כמובן להכין בבית מראש רוטב כמו לפיצה או פסטה)
1-2 עגבניות אדומות ובשלות, פרוסות דק
עלים ירוקים טריים קצוצים – אני השתמשתי ב-3 עלי קייל, אפשר להשתמש ב-3 חופני בייבי תרד
כ-1 כוס גבינת קשיו ביתית (כמות של מתכון אחד)
שמן זית
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים את התבנית במעט שמן זית. מניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה, כך שיכסו את כל התחתית. באמצעות לקקן, מורחים על גבי העלים שכבה של גבינת קשיו, מפזרים מעליה שכבה של עלים ירוקים קצוצים ויוצקים מעל רוטב עגבניות, שיכסה בשכבה דקה את כל שטח התבנית. מניחים בעל הרוטב שכבה נוספת של עלי לזניה ועליהם שכבת גבינה. מרכיבים שכבה נוספת של עלי לזניה, מעליהם מורחים גבינה ומניחים על הגבינה פרוסות דקות של עגבניה. מרכיבים שכבה שלישית – עלי לזניה, גבינה ומסיימים ברוטב עגבניות.
- מכסים את התבנית היטב ואופים כ-40 דקות, עד שהלזניה אפויה ומזהיבה מעט.