פאי משמשים עם קרם שקדים לימוני
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
קבלו את הקומבינציה הפרטית שלי להכנת פאי פירות מושחת, שכמובן יקבל באהבה גם פירות קיץ אחרים כמו נקטרינות ושזיפים, אחרי שהמשמשים ייעלמו מהשווקים.
חומרים לתבנית טארט 22 ס"מ או ל-4 תבניות אישיות:
לבצק פריך:
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות סוכר (רצוי סוכר קנים בהיר)
קורט מלח
1/3 כוס שמן קוקוס
2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
לקרם שקדים:
3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
5 כפות קמח שקדים
3 כפות שמן קוקוס
3 כפות אבקת סוכר
קליפה מגורדת מלימון אחד
מיץ מ-1/2 לימון
1/4-1/2 כפית הל טחון
למשמשים:
8-10 משמשים בשלים, חצויים ומגולענים (או נקטרינות, שזיפים וכדומה)
2 כפות סוכר
2-3 עלי מרווה קצוצים (לא חובה)
1/2 פלפל צ'ילי יבש קצוץ, ללא גרעינים (לא חובה)
2-3 כפות קונפיטורת פרי איכותית (אוכמניות, פטל, תות וכד')
חופן שקדים פרוסים
- מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, קמח השקדים, הסוכר והמלח בקערה או במעבד מזון, ומוודאים שאין גושים. מוסיפים שמן ורסק תפוחים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים למשטח עבודה ומאחדים את התערובת באמצעות הידיים.
- מרפדים תחתית ושוליים של תבנית טארט בבצק ומשטחים באמצעות האצבעות, כך שתיווצר שכבת בצק אחידה בעובי כ-1/2 ס"מ. מכניסים את התבניות למקרר למשך 1/2 שעה.
- מכינים את הקרם: מערבבים היטב את כל החומרים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. שומרים במקרר.
- מכינים את המשמשים: מניחים את חצאי המשמשים בקערה. מפזרים מעליהם 2 כפות סוכר – ואם רוצים, מוסיפים גם קרעי מרווה ופיסות צ'ילי יבש. "לשים" את המשמשים בעדינות במשך כ-5 דקות בכפות ידיים פתוחות (זהירות – לא למחוץ !), עד שהסוכר מתמוסס והמשמשים מפרישים עסיס ומתרככים מעט. שומרים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית "אפייה עיוורת": מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומניחים עליה נייר אפייה. מניחים על הנייר שעועית יבשה או משקולות אפייה ואופים במשך כ-10 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והתחתית כמעט אפויה.
- מרכיבים את הפאי ואופים: מורחים שכבה דקה של ריבה על גבי הקלתית. משטחים עליה את קרם השקדים ומסדרים עליו את חצאי המשמשים (את הנוזלים שהצטברו שומרים בקערה). מפזרים שקדים פרוסים, מחזירים לתנור ואופים 8-10 דקות נוספות, עד שהמשמשים רכים ומעט שחומים.
- מוציאים ומברישים בסירופ שנשאר בקערת המשמשים. מניחים להצטנן ולהתייצב לפני ההגשה.