סלט לבבות ארטישוק, ארוגולה וקשיו
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
בינינו, אין שום בעיה להשתמש בלבבות ארטישוק קפואים ומופשרים. ואם רוצים אפשר לטחון יחד את כל המרכיבים ולקבל ממרח טעים ולא שגרתי.
חומרים:
6-8 ארטישוקים צעירים או –
400 גרם (חבילה) תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות
חופן אגוזי קשיו לא קלויים, שבורים גס
1/4 צרור ארוגולה קצוצה גס
מיץ וקליפה מגורדת מ 1/2 לימון
שמן זית איכותי
מלח גס ים, פלפל שחור גרוס טרי
- אם משתמשים בארטישוקים טריים: מרתיחים מים עם מיץ מחצי לימון (ניתן להשאיר בפנים גם את קליפת הלימון). חותכים את עלי הארטישוק מסביב לפרח וחושפים את הלב. מחלצים את הקוצים הקטנים ומניחים את הלב המנוקה בתוך המים הרותחים. ממשיכים כך עם יתר הארטישוקים ומניחים ללבבות להתבשל במי הלימון 5-10 דקות נוספות, עד שהם מתרככים מעט.
- אם משתמשים בלבבות מופשרים, אין צורך לבשל אותם בכלל.
- פורסים את הלבבות לפרוסות דקות, מניחים בקערת ערבוב, מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים היטב כך שכל הפרוסות יהיו עטופות בלימון.
- מוסיפים את עלי הארוגולה, הקשיו, שמן זית, מלח ופלפל ואת קליפת הלימון המגורדת. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.