סלט גריסי פנינה, עשבים ותאנים צלויות
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבועות
אני כבר מזמן גורסת שצריך לאמץ את הגריסים לבנות בית קבועות, ולנער מהן את הדימוי האפרפר של מרקים עצובים. הנה דוגמה איך עושים את זה.
חומרים:
2 כוסות (400 גרם) גריסי פנינה, מבושלות לריכוך במים רותחים ומומלחים
1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק)
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 כוס גרגירי רימון (בעונה)
לתאנים:
5 דבלים (תאנים מיובשות)
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס יין לבן
שמן זית, חומץ בלסמי
לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
1 כף רכז רימונים
מיץ מ-1 לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
- משרים וצולים את התאנים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את התאנים המיובשות בקערית. יוצקים עליהן 1/2 כוס מים רותחים ו-1/2 כוס יין לבן ומניחים כחצי שעה להשריה וריכוך. מסננים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים על התאנים שמן זית וחומץ בלסמי. צולים 5-10 דקות, עד שהתאנים משחימות.
- מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים בקערה גדולה את הגריסים המבושלים, עשבי התיבול הקצוצים והצ'ילי. חותכים את הדבלים הצלויות לרצועות ומוסיפים לסלט (אם יש לכם גרגירי רימון טריים – עכשיו זה הזמן להוסיף). מתבלים בשמן זית, רכז רימונים, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.