מקלובה גריסים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
תתפלאו, לא מדובר במתכון מסובך במיוחד, הדבר הכי חשוב שאתם צריכים לעשות הוא לוודא שיש לכם צלחת בקוטר של 2-3 ס"מ יותר מזה של הסיר שאתם מבשלים בו את המקלובה, כדי שתוכלו להפוך אותה בזריזות ובחתיכה אחת, ליצירת עוגה מהבילה.
חומרים ל 6-8 מנות:
500 גרם (1/2 2 כוסות) גריסים מלאים (לא פנינה)
3 כוסות (400 גרם) גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם מוקפאים)
1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים בינוניים
1 חציל קטן, פרוס
1/2 דלורית, קלופה, מנוקה מגרעינים ופרוסה
1 בצל, חתוך לקוביות
4 שיני שום, פרוסות
1 ראש סלרי, חתוך לקוביות
2 כפיות בהרט
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
1/2 5 כוסות מים רותחים
- מחממים תנור על מצב גריל.
- מניחים בקערה את פרחי הכרובית, פרוסות החציל והדלורית, מוסיפים שמן זית ומלח ומעסים בידיים עד שהירקות עטופים. מסדרים אותם בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש, לצריבה וריכוך קל.
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים יחד בצל, שום וקוביות סלרי כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
- מוסיפים גריסים וחומוס, מערבבים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים, המלח והפלפל ומערבבים היטב. שופכים את התערובת לקערה.
- מסדרים את פרוסות החציל ומחצית מפרחי הכרובית על תחתית הסיר. משטחים מעליהם מחצית מכמות הגריסים. על הגריסים מניחים את פרוסות הדלורית ואת שאר פרחי הכרובית.
- משטחים מעל הירקות את הגריסים שנותרו, מוסיפים את המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהגריסים רכים וכל המים נספגים. משהים 10 דקות נוספות, כשהמכסה סגור.
- מסירים את המכסה ומניחים על הסיר צלחת גדולה הפוכה, כך שתכסה אותו היטב. מצמידים את הצלחת בשתי הידיים לסיר והופכים אותו בבת אחת. מרימים בזהירות את הסיר ומגישים את המקלובה ההפוכה למרכז השולחן.