קציצות עדשים שחורות ברוטב עגבניות
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
קציצות שלמדתי להכין מחברתי אורלי, שגילתה לי את סוד ההדבקה ללא הדבקה, ברוטב עגבניות שיש בו בעיקר פריט אחד – המון עגבניות מכמה סוגים, שיוצרות עושר ועומק של של טעמים וגוונים.
חומרים לכ-30 קציצות:
500 גרם עדשים שחורות, מושרות לפחות 12 שעות
1 זוקיני מגורד
3-4 שיני שום פרוסות
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון
לרוטב:
4-5 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות גס (רצוי מכמה סוגים)
חופן גדול עגבניות שרי תמר, חצויות או פרוסות גס
חופן גדול של עגבניות שרי צהובות, חצויות
3-4 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
שמן זית
מלח
- מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר רחב ומניחים בו את פרוסות השום והצ'ילי הקצוץ. מחממים עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח. מוסיפים את העגבניות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהעגבניות מתרככות ומפרישות מיצים. מוסיפים כוס מים, ממליחים וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה.
- מכינים את הקציצות: מסננים את העדשים היטב ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום הפרוס ומעט שמן זית וטוחנים עד שמתקבלת תערובת יציבה (אם התערובת מתפוררת מדי, סימן שלא טחנתם מספיק).
- מעבירים את תערובת העדשים לקערת ערבוב ומוסיפים את הזוקיני המגורד, מתבלים, מערבבים וטועמים – התערובת צריכה להיות עזת טעמים ומלוחה, כי הטעם דוהה בטיגון.
- מחממים שמן צמחי (לא עמוק) במחבת רחבה. יוצרים קציצות שטוחות בכפות הידיים ומטגנים 1-2 דקות עד שהצד התחתון מזהיב. הופכים את הקציצות ומטגנים כדקה נוספות. מוציאים ומניחים בשכבה אחת בסיר עם רוטב העגבניות.
- ממשיכים לבשל את הקציצות ברוטב העגבניות כ-10 דקות, עד שהן סופגות את רוב הנוזלים ומתבשלות (החלק העליון נשאר פריך ושחום, מחוץ לרוטב). מגישים מיד.