טראפלס שחור-לבן של שוקולד פצפוצים ושוקולד לבן
[סה"כ: 2 ממוצע: 1 ]
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פורים
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
עזבו את השילוב בין המרקם המתפצח של השוקולד הלבן והקרמיות הנימוחה של השוקולד החום, עזבו גם את הביס המושלם של אגוז הלוז שמסתתר בפנים. תראו איזה חתיכים כדורי השוקולד האלה!! מומלץ להכין מראש לפחות כמות כפולה :-)
חומרים ל 12-10 כדורים:
לכדורי השוקולד:
2 טבלאות (170 גרם) פינוק בטעם שוקולד חלב עם פצפוצי אורז
1/4 כוס קרם קוקוס
12 אגוזי לוז טבעיים
לציפוי הלבן:
2 טבלאות (170 גרם) פינוק בטעם שוקולד לבן ונוגט עם שבבי אגוזי לוז
- שוברים את טבלאות השוקולד החום וממיסים בסיר קטן יחד עם קרם הקוקוס, תוך כדי בחישה, עד שמתקבל קרם חלק (אפשר גם להמיס על בן מארי או במיקרוגל, רק תיזהרו לא לשרוף). מעבירים את השוקולד המומס לקערית ומאחסנים במקרר למשך כשעתיים, עד שהתערובת מתמצקת.
- יוצקים מתערובת השוקולד כדורים קטנים וטומנים בתוך כל כדור אגוז לוז שלם. מכדררים שוב, מניחים על צלחת ומאחסנים במקרר ל-15 דקות נוספות.
- בינתיים שוברים את טבלאות השוקולד הלבן וממיסים בסיר קטן תוך כדי בחישה, עד שמתקבל קרם חלק (גם כאן אפשר להשתמש בבן מארי או במיקרוגל). מעבירים את השוקולד המומס לקערית.
- טובלים את כדורי השוקולד החומים בקרם השוקולד הלבן עד שהם מצופים מכל הכיוונים. מחלצים אותם מהקערית בעזרת כף ומניחים על רשת כדי שהשאריות יטפטפו והשוקולד יתמצק.
- לקבלת ציפוי עבה יותר, ניתן לטבול שוב בשוקולד הלבן, ואם מעדיפים, אפשר גם להשאיר חלק מהכדורים ללא ציפוי בכלל. בסיום, מאחסנים לפחות 15 דקות נוספות במקרר ומגישים.