"סינייה" כרובית בטחינה ושמיר
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
התבנית העגולה היא שהעניקה למנה הזאת את שמה, אבל בזיכרון הקולינארי מדובר במאפה בשר עליו נוצקה טחינה שספגה מכת חום בתנור. ממש מתבקש לבצע את אותו טריק עם כרובית – אפשר לפרק אותה לפרחים אבל יותר כיף לנסות לחתוך אותה לפרוסות עבות. שאר הכמויות והאלתורים – עליכם.
חומרים ל 4-6 סועדים:
1 כרובית חתוכה לפרוסות או מפורקת לפרחים
מיץ מ-2 לימונים
קליפה מגורדת מ-1 לימון
3-4 שיני שום פרוסות
1/2 כוס טחינה גולמית איכותית, אפשר ורצוי משומשום מלא
1/2 צרור שמיר, קצוץ
מלח גס אטלנטי
שמן זית
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את פרוסות הכרובית. יוצקים מיץ מלימון אחד ושמן זית בנדיבות, מפזרים את קליפת הלימון המגורדת ושיני השום הפרוסות וממליחים. הופכים ועוטפים את הפרוסות או הפרחים, כך שיהיו מצופים בשמן ובתיבול מכל הצדדים. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומשחימה.
- מכינים טחינה: מניחים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ מלימון אחד ושמיר קצוץ. מוסיפים מים בהדרגה וטורפים היטב במטרפה, עד שמתקבלת טחינה מעט יותר דלילה מטחינה ל"ניגוב", כזו שניתן לצקת בקלות.
- מוציאים את הכרובית מהתנור ויוצקים עליה את הטחינה, כך שכל הפרוסות יכוסו, לפחות חלקית. מחזירים לתנור ל-5-10 דקות נוספות, עד שהטחינה מתייבשת מעט ומגישים.
אלופה! יצא משגע! וגם ההכנה קלה, מאמצת כמתכון הבית. תודה
תענוג!!