צ'ורוס ברוטב שוקולד
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
חנוכה
ידידותי לילדים
שף אבי ביטון מגיש גרסה טבעונית וקלה להכנה של הסופגניות הספרדיות הנימוחות, עם רוטב שוקולד מהיר.
חומרים ל-20 יחידות:
לבצק:
300 גרם קמח
3 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
450 מ"ל מים רותחים
4 כפות שמן קנולה
לציפוי:
1 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל חלב סויה (רצוי לא ממותק)
- מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח בקערת המערבל ומערבלים בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את המים הרותחים והשמן וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מטגנים את הצ'ורוס: מעבירים את הבצק לשק זילוף. מזלפים ישירות לתוך השמן מקטעים באורך כ-5 ס"מ. ניתן להיעזר במספרי מטבח או בסכין חדה כדי לגזור את הבצק אחרי כל מקטע. מטגנים את הצ'ורוס בשמן כ-4 דקות להזהבה ומוציאים לנייר סופג. ממשיכים כך עם יתרת הבצק.
- מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי ומגלגלים בהם את הצ'ורוס המטוגנים. מעבירים לצלחת.
- מכינים רוטב: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותן בקערה חסינת חום. מרתיחים את חלב הסויה בסיר קטן ויוצקים על קוביות השוקולד. מניחים ל 1-2 דקות ומערבבים היטב, עד שמתקבל קרם חלק.
- יוצקים מרוטב השוקולד על הצ'ורוס המוכנים ומגישים.