קרם מלבי קוקוס
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
אני מתה על המרקם הענני של המלבי הזה, שיש לו טעם קוקוסי עדין. במקום צבע המאכל האדום שמשתמשים בו במקומות העממיים, מוסיפים לסירופ שלו רכז רימונים חמצמץ ובהגשה מצרפים פרוסות או קוביות של פירות טריים. כדאי להכין יום אחד מראש.
חומרים ל 6-8 מנות:
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (ולא נוזל קוקוס)
400 מ"ל מים
2כפיות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס חלב סויה (אפשר בטעם וניל)
לסירופ:
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים
1 כפית מיץ לימון טרי
5-6 טיפות תמצית מי ורדים
1/2 1 כפות רכז רימונים
להגשה:
שבבי קוקוס קלוי, אגוזים או בוטנים קצוצים, פירות טריים
- מכינים את הסירופ: מניחים את כל חומרי הרוטב בסיר, מערבבים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה, עד להיווצרות סירופ סמיך ואדום. מניחים להצטנן.
- מכינים את המלבי: מערבבים את חלב הסויה עם הקורנפלור היטב בכוס, עד שהקורנפלור מתמוסס.
- מניחים בסיר את חלב הקוקוס, המים, הסוכר, סוכר הווניל ותמצית הווניל. מחממים מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
- יוצקים רבע כוס מחלב הקוקוס הרותח לכוס עם תערובת הקורנפלור להשוואת טמפרטורה ויוצקים את תערובת הקורנפלור חזרה לסיר, תוך כדי טריפה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
- מסירים מהאש ויוצקים לקעריות הגשה אישיות. מניחים להצטנן.
- כאשר התערובת צוננת לחלוטין מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות ורצוי ללילה.
- מרכיבים ומגישים: יוצקים מעל כל קערית הגשה מעט מהרוטב ומעטרים בשבבי קוקוס קלוי ואגוזים או בוטנים קצוצים.