סלט פאקוס ברוטב טחינה שחורה ולבנה
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
בן הדוד הפריך, הבהיר, המרענן והשעיר של המלפפון והקישוא, הוא פרטנר מושלם לרוטב טחינתי סמיך וחמצמץ. שחקו עם עשבי תיבול שונים!
חומרים:
3-4 "מלפפוני" פאקוס, שטופים היטב, חצויים לאורך ופרוסים
1 בצל סגול קטן, חתוך לחצאי טבעות
חופן אגוזי קשיו שלמים או קצוצים גס
חופן עירית/פטרוזיליה/נענע/כוסברה/ארוגולה קצוצה
לרוטב:
2-3 כפות טחינה גולמית איכותית, לבנה או מלאה
מיץ מ-1/2 לימון
פלחים מפולטים (ללא הקליפה הלבנה) מ-1/2 לימון (לא חובה)
מעט מים
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
גרגירי קצח, מעט טחינה לבנה, מעט טחינת קצח שחורה (לא חובה), עשבי תיבול
- מניחים בקערה את מלפפוני הפאקוס, הבצל, הקשיו ועשב התיבול שבחרתם.
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה קטנה עד שמתקבל מרקם חלק וסמיך (לא יותר מדי, כדי שיעטוף את הירקות). טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה. מניחים ל-5 דקות לספיגת טעמים.
- מפזרים גרגירי קצח, יוצקים מעט טחינה לבנה ושחורה, מפזרים עשבי תיבול קצוצים ומגישים.