ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית ופטריות
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
כשאכלתי מנה דומה לזו ב"קיטשן מרקט" קראתי לסו-שף מהמטבח, כדי לוודא שאין בה שום דבר חלבי. המרקם שמייצרת הטחינה הגולמית והשילוב שלה עם טעמי החיטה המעושנים פשוט מושלמים.
חומרים ל-6 מנות:
לריזוטו:
1 כוס פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
4 כוסות מים חמים (לא רותחים)
4 כפות שמן זית
½ בצל קצוץ
3 כפות טחינה גולמית משובחת
1 כף סילאן
מלח
לפטריות:
½ ק"ג פטריות בשרניות (פורטובלו, שמפיניון, סופט שיטאקי, אירינגי, שימאג'י) קצוצות גס
1 כף שמן קוקוס
1 כף שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1 כף טימין קצוץ
מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
1 כף פטרוזיליה קצוצה
- מכינים את הריזוטו: מחממים מעט שמן זית בסיר ומאדים בו את הבצל מעל להבה נמוכה 3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את החיטה וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות נוספות. מוסיפים כוס מים חמים וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, עד שהמים נספגים בחיטה ("שיטת ריזוטו"). ממשיכים כך להוסיף ולהספיג את המים, כוס אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שכל המים נספגים בחיטה והיא מתרככת.
- מוסיפים את הטחינה, הסילאן ומלח ומערבבים. מסירים מהאש.
- מחממים שמן זית ושמן קוקוס במחבת ומאדים בהם את הפטריות במשך 3-4 דקות, עד שהן מתחילות להשחים. מתבלים בטימין, שום, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
- מרכיבים את המנה: מניחים מהריזוטו בצלחות שטוחות ועליו את הפטריות. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.