מאפה יווני במילוי מנגולד ופטריות
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
ארוך
מתאים לחג
שבועות
ברור שאפשר ורצוי לאלתר גם מליות אחרות ולשחק עם המרכיבים – אפשר למשל להוסיף למילוי שום או למשל קליפת לימון מגורדת. בינתיים בלהה מדווחת לי שהאתגר הבא שלה הוא להכין שמש מתוקה. יש לי הרגשה שזה יצא נפלא.
חומרים:
לבצק:
4 כוסות קמח (בלהה מכינה מ-2 כוסות קמח לבן ו-2 כוסות קמח כוסמין)
1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס שמן צמחי
1/2 כוס שמן קוקוס
4 כפות חומץ
למילוי:
1 צרור מנגולד, חתוך לרצועות
1 סלסלה פטריות, פרוסות
1/2 1 בצלים לבנים, קצוצים
מיץ מ-1/2 לימון
מלח, פלפל שחור
שמן זית
לעיטור:
מלח גס, שומשום
- מכינים את הבצק לפחות שעה מראש: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את המים, השמנים והחומץ ולשים היטב עד לקבל בצק אחיד (ניתן ללוש גם במיקסר). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות שעה.
- מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן זית במחבת. מטגנים בו בצל קצוץ אחד במשך 5-10 דקות, עד לריכוך ולהשחמה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב 3-4 דקות, עד שהפטריות מתרככות מעט. מסירים מהאש ומעבירים את הפטריות למסננת להגרת הנוזלים המיותרים.
- מחממים שוב מעט שמן במחבת ומאדים את רצועות המנגולד במשך כ-5 דקות, עד שהן מתרככות. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומסירים מהאש. מעבירים למסננת להגרת נוזלים מיותרים.
- מערבבים בקערה את הפטריות והמנגולד, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים את המילוי בצד.
- מרכיבים את המאפה: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים. מניחים חצי אחד על משטח אפייה מקומח ומרדדים לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ (הקוטר אמור להיות אפילו מעל 30 ס"מ). מעבירים את העלה המרודד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים במרכז העיגול כשליש מכמות המילוי בצורת גבעה ואת יתרת המילוי משטחים לאורך שולי הבצק, כאשר משאירים כ-1 ס"מ שוליים נקיים מהקצה.
- מרדדים את מחצית הבצק השנייה לעיגול באותו הקוטר ומניחים מעל המילוי. בעזרת קערית בינונית הפוכה תוחמים בלחיצה את גבעת המילוי שבמרכז ה"שמש". מהדקים את שולי הבצק מסביב כך שהמאפה יהיה סגור מכל צדדיו.
- בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים סביב לגבעה באורך של כ-10 ס"מ ובמרחק של כ-3 ס"מ זה מזה והופכים כל רצועת בצק על צידה (זהירות שהמילוי לא יישפך!). שימו לב שהחתך לא יגיע ממש עד לגבעה שבמרכז.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלק העליון של המאפה במעט מים, מפזרים שומשום ומלח גס ואופים עד שהמאפה משחים והבצק מוכן. משך האפייה יכול להשתנות בהתאם לעובי הבצק וכמות הנוזלים במילוי, בלהה ממליצה להתחיל לבדוק את המצב אחרי 40 דקות.