חגיגת ירוקים
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
מנה שכולה שיר הלל לירוקים של העונה, בתיבול עדין שלא גונב להם את ההצגה. החליפו בירוקים האהובים עליכם בהתאם למצאי בשווקים (במקום שום ירוק אפשר לחתוך גפרורי כרישה או בצל ירוק). אפשר לחלוט את הירקות מראש ולהקפיץ כמה שיותר סמוך להגשה.
חומרים:
150 גרם אפונה סינית, מנוקה מסיבים (קוטמים את השפיץ ומושכים את הסיב החוצה)
150 גרם שעועית רחבה (אפשר גם שעועית ירוקה רגילה), שלמה או חצויה
150 גרם עלים של תרד טורקי (אפשר גם תרד רגיל)
1 גבעול שום ירוק (החלק העבה) חתוך לגפרורים באורך כ-10 ס"מ (מרחיקים את החלקים הסיביים)
1-2 זוקיני, חתוכים לגפרורים ארוכים
6-8 שיני שום טריות, פרוסות דק
שמן זית
מלח גס (רצוי אטלנטי)
להגשה:
חופן עלי נענע טריים
חופן שקדים פרוסים קלויים
- מרתיחים מים מומלחים בסיר וחולטים את האפונה הסינית, השעועית ורצועות גבעול השום במשך 2 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט וצבעם מעמיק. מעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח, לעצירת הבישול (המהדרין יחלטו כל ירק בנפרד). מסננים ומניחים להתייבש.
- יוצקים מעט שמן זית למחבת גדולה ומניחים בה את פרוסות שיני השום. מחממים מעל להבה גבוהה כדקה, עד שהשום מעלה ניחוח (זהירות שלא ייחרך). מוסיפים את גבעולי השום, האפונה והשעועית ומקפיצים יחד במשך 2-3 דקות. מוסיפים את גפרורי הזוקיני וממשיכים להקפיץ תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח גס. מקפיצים דקה נוספת ומעבירים לצלחת הגשה. המטרה היא שהירקות יישארו נגיסים ורעננים ולא יתבשלו לגמרי.
- מפזרים מעל הירקות שבצלחת כמה עלי נענע טריים וחופן שקדים פרוסים קלויים ומגישים.