נזיד הודי של עדשים ושורשים
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
יום גשום הוא תמיד תירוץ טוב להיכנס למטבח, הפעם כדי להכין קדרה טעימה ומחממת במיוחד בהשראת המטבח ההודי, שמכינים בזריזות וחוזרים מהר לפוך.
רשימת החומרים, כמו ברוב מתכוני הקדרה, גמישה למדי. אפשר להחליף או להוסיף ירקות ולהשתמש בתבלינים שאתם אוהבים או לוותר על אחרים. רציתי לתת הזדמנות לעדשים השחורות המלכותיות, אבל גם ירוקות או חומות ישתלבו כאן פיקס.
חומרים ל-8 מנות:
500 גרם עדשים שחורות, שטופות
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
6-8 תרמילי הל
4-5 עלי קארי מיובשים (לא חובה)
1 מקל קינמון או 1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית גדושה כורכום
1 כפית גדושה אבקת קארי מסאלה או קארי הודי אחר
3-4 כפות שמן
1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
3-4 שיני שום, קצוצות
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 דלורית, חתוכה לקוביות קטנות
2 קולרבי, חתוכים לקוביות קטנות
1 ראש סלרי, חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף ב-3 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים)
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
400 מ"ל (1 פחית) חלב קוקוס
2 כוסות (כ-500 מ"ל) מים
מלח
להגשה:
אורז מבושל, לבן או מלא
כוסברה קצוצה
- כותשים את זרעי הכוסברה והכמון ואת תרמילי ההל במכתש ועלי. אם אין מכתש ועלי, ניתן להניח אותם בשקית ניילון עבה ולחבוט עליהם מעט במערוך.
- מעבירים את התבלינים הכתושים והטחונים, את עלי הקארי ומקל הקינמון לסיר יבש. מחממים מעל להבה גבוהה ומערבבים מדי פעם עד שהתבלינים מעלים ניחוח. מוסיפים את השמן ומערבבים.
- מוסיפים לסיר צ'ילי, שום ובצל ומערבבים-מטגנים 2-3 דקות. מוסיפים בזה אחר זה את הירקות, כאשר אחרי כל ירק מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את העדשים, מערבבים וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות.
- יוצקים לסיר את חלב הקוקוס ואת המים ומוסיפים מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים וממשיכים לבשל כ-30 דקות על אש קטנה, עד שהירקות מתרככים והעדשים רכות אך לא מתפרקות. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים.
- מגישים על אורז מבושל ומעטרים בכוסברה קצוצה.