קציצות פראסה (כרישה) טבעוניות
[סה"כ: 6 ממוצע: 2.3 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
נדבקות מצוין, לא מתפרקות בטיגון, עסיסיות וטעימות בטירוף (מומלץ להכין כמות גדולה). חמדה מגישה אותן כמנה ראשונה עם חזרת ביתית טובה וסלט ירוק.
שימו לב – הקציצות לא מתאימות לאפייה.
חומרים ל 4-6 סועדים:
5 גבעולי כרישה, החלק הלבן והירוק הבהיר
4 כפות קמח מצה
1 בצל גדול
4 שיני שום
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
עלי סלרי מופרדים מ-5 ענפים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית חוויג' למרק
שמן צמחי לטיגון (חמדה משתמשת בשמן קנולה)
לטיגון:
קמח תפוחי אדמה
- קולפים את השכבה החיצונית של גבעולי הכרישה (תגלו שמתחבא שם הרבה חול) וחותכים כל גבעול ל-3 חלקים. מניחים את החתיכות בסיר, מכסים במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 10 דקות, מסירים מהאש ומסננים.
- מעבירים את הכרישה המבושלת למיכל של מעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים במשך 3-4 דקות, עד לקבלת עיסה חלקה.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומשטחים לקציצות.
- מחממים במחבת רחבה שמן בעומק חצי גובה הקציצות. טובלים כל קציצה בקמח תפוחי אדמה, מנערים מעודפים ומטגנים את 1-2 דקות מכל צד, עד שהן משחימות.