"ריזוטו" גריסים לימוני עם אפונה, כרישה ויין לבן
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
אמרתי בעבר ואומר זאת שוב – גריסים הם חומר גלם מופלא, שסתם יצא לו שם של דייסה אפורה ומשעממת. יש לו מרקם עמילני נפלא ודביק אך ליבו הקשיח משאיר את הגרגירים מופרדים גם אחרי בישול ממושך.
חומרים ל 6 מנות:
400 גרם גריסי פנינה, מושרים במים קרים חצי שעה עד שעתיים (רצוי אבל לא חובה)
1/2 1 כוסות אפונה יבשה, רצוי מונבטת ומבושלת (או אפונה טרייה או אפונה קפואה מופשרת)
1-2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן והחלק הירוק הרך בלבד)
3 שיני שום פרוסות דק
1/4 כוס יין לבן
מיץ מלימון אחד
קליפה מגורדת מלימון אחד
1/2 כוס ציר ירקות/מים רותחים
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קוקוס (לא חובה אך מומלץ בחום!)
עלים טריים מ 3-4 ענפי טימין
מלח גס (רצוי מלח ים), פלפל שחור גרוס טרי
- מסננים את הגריסים המושרים ושוטפים. מבשלים אותם בסיר עם הרבה מים רותחים ומומלחים במשך 25-30 דקות, כמו פסטה, עד שהם רכים אך עדיין נגיסים. מומלץ להסיר את הקצף הלבן בכף (מה שנקרא, לקפות), הוא מכיל הרבה עמילן ונעשה צמיגי כזה, לא משהו שאתם רוצים שיישאר בתוך המנה.
- מחממים שמן זית ושמן קוקוס בסיר רחב. מאדים את השום והכרישה תוך כדי ערבוב מעל להבה גבוהה במשך 2-3 דקות, עד שהכרישה מתרככת (אך לא משחימה). מוסיפים את האפונה ואת היין הלבן וממשיכים לאדות 3-4 דקות נוספות.
- מוסיפים את הגריסים המבושלים ומערבבים-מטגנים 2-3 דקות נוספות, מוסיפים את מיץ הלימון והציר או המים הרותחים, מערבבים ומניחים להם להיספג. מפזרים קליפת לימון מגורדת, מתבלים במלח, פלפל ועלי טימין טריים, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.