קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתכון נוסף שהכנתי בתכנית "המטבחון של קובי", הפעם עם אורחת מקסימה בשם דפני ליף, שהפכה לאחרונה לטבעונית. דפני התמודדה עם פחדי המטבח שלה בהצלחה והתוצאה היתה פשוט טעימה ונהדרת. שימו לב – כדי לא לייבש את הקציצות כדאי לאחסן אותן בכלי סגור מיד לאחר ההכנה, בעודן חמות. אם לא אוכלים אותן מיד – אפשר בהחלט להקפיא, לפני או אחרי הטיגון או האפייה.
חומרים לכ-25 קציצות:
400 גרם (כ-2 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במים קרים לפחות 4 שעות
1 כוס בורגול גס
1/2 בצל סגול, קצוץ גס
5 – 4 שיני שום
2 – 1 כפות לימון כבוש
1/2 צרור כוסברה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
שמן לטיגון
- מכינים את הבורגול: ניתן להשרות את הבורגול במים רותחים במשך כ-20 דקות, כשהוא מכוסה בניילון נצמד. כדי לחסוך זמן, אפשר גם לבשל אותו כ-10 דקות בשפע מים רותחים ומומלחים ולסנן.
- מחממים מחבת מעל להבה גדולה. מטגנים את הבצל הסגול הקצוץ בשמן זית במשך כ-5 דקות, עד לריכוך והזהבה. מסירים מהאש.
- לאחר סינון העדשים ממי ההשרייה, מניחים אותן במיכל של מעבד מזון. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת יתר החומרים מלבד הבורגול, ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את עיסת העדשים לקערה, מוסיפים בורגול מבושל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (אל תקמצו במלח כי המליחות יורדת).
- יוצקים שמן זית למחבת רחבה כך שתיווצר שכבה רדודה. מחממים מעל להבה בינונית, יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים להשחמה. מעבירים לנייר סופג.
- למי שמעדיף לאפות: מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים נייר אפיה, מניחים עליו את הקציצות ומזלפים שמן זית מלמעלה. אופים בתנור החם כ-7 דקות להתייצבות, הופכים ואופים כ-3 דקות נוספות. מומלץ להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור למניעת התייבשות.
- מגישים את הקציצות המוכנות עם חרדל, חזרת, פלחי לימון או מיונז טבעוני.