קציצות עדשים ירוקות וסלרי בניחוח לימוני
[סה"כ: 4 ממוצע: 2.8 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
כדאי להוסיף עוד ועוד קליפת לימון מגורדת, זה מה שהופך את הקציצות האלה מטעימות למופלאות.
חומרים לכ-25 קציצות:
250 גרם עדשים, שטופות ומושרות לפחות 12 שעות
3-4 גבעולי סלרי קצוצים
חופן עלי סלרי קצוצים
קליפה מגורדת מ-2 לימונים גדולים (אפשר יותר)
1-2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון
- מסננים את העדשים היטב ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את גבעולי הסלרי, העלים הקצוצים ושמן הזית וטוחנים עד שמתקבלת תערובת יציבה (אם התערובת מתפוררת מדי, סימן שלא טחנתם מספיק). מעבירים לקערת ערבוב.
- מוסיפים לתערובת העדשים את קליפת הלימון המגורדת, מתבלים, מערבבים וטועמים – התערובת צריכה להיות עזת טעמים ומלוחה, כי הטעם דוהה בטיגון.
- מחממים שמן צמחי (לא עמוק) במחבת רחבה. יוצרים קציצות שטוחות בכפות הידיים ומטגנים 2-3 דקות עד שהצד התחתון משחים. הופכים את הקציצות ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוציאים ומניחים על לנייר סופג.
- מעדיפים לאפות? זה קל: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים בשמן זית. מניחים עליה את קציצות העדשים במרווח קל זו מזו ומברישים אותן במעט שמן זית. אופים כ-5 דקות. הופכים בזהירות ואופים 2-3 דקות נוספות. שימו לב לא לייבש אותן מדי – כדאי לבדוק במהלך האפייה אם הן כבר מוכנות, כי ישנם משך האפייה משתנה מתנור לתנור.
- מגישים מיד עם טחינת לימון ואגוזים או עם סלסת מלפפונים.
מתכון מעולה!!! מכינה אותו כל פעם שבא לי לביבות מרעננות. היום אכלתי את זה עם רוטב של יוגורט-טחינה, היה מושלם 🙂
תענוג!!!
לא צוין באילו עדשים להשתמש?
ירוקות, כתוב 🙂