עדשים שחורות ברוטב ברביקיו
[סה"כ: 1 ממוצע: 2 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
טעמים עמוקים ומעושנים, בלי בשר בכלל.
חומרים ל 4-6 מנות עיקריות:
לעדשים:
2 כוסות עדשים שחורים, שטופים היטב
מעט מלח גס
לרוטב:
בצל בינוני, קצוץ דק
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, מגורר דק
חבילה קטנה רסק עגבניות
6 כפות קטשופ
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מולסה/סילאן/סירופ חרובים
1 כפית פפריקה חריפה (או פחות אם אתם פחות בקטע)
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כוס מים
4 כפות חומץ (עדיף כזה שאביו היה יין אדום)
מעט שמן צמחי, לטיגון
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- מכינים את הרוטב: בסיר בגודל בינוני, מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת רסק העגבניות ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב וחצי כוס מהמים. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין במשך כרבע שעה, עד שהטעמים יתמזגו. אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות), ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך. טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
- מכינים את העדשים: מניחים את העדשים השטופים בסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין. לאחר כ-6 דקות בישול, מוסיפים למים קורט גדול של מלח (לא לדאוג, העדשים יהיו בסדר). מבשלים כ-7 דקות נוספות (כמו פסטה), עד שהעדשים מתרככים – פשוט טועמים כדי לבדוק, תוכן העדשים צריך להיות רך אך לא "מושי". כשהעדשים מוכנים, מסננים אותם ומניחים להתקרר (לא לשטוף במים קרים).
- מרכיבים את התבשיל: מניחים את העדשים בסיר (אפשר גם עם בצל ושום מטוגנים) ומוסיפים להם בערך כוס אחת מהרוטב (לפי טעמכם האישי). מערבבים היטב וכשהמנה חמה מעבירים לצלחות ומגישים.