רולדת חמאת בוטנים וריבה
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פורים
ידידותי לילדים
אחרי שתעבדו עם הבצק הזה פעם אחת, אני בטוחה שתתמכרו לרעיון ומשם הדרך קצרה לשלל מליות אחרות: טחינה וסילאן, חלבה וממרח שוקולד מריר (את הממרח מכינים מגנאש ביחס של 1:1 עם חלב קוקוס), נוגט וממרח שוקולד מריר, ממרח פיסטוק ועוד לפי הטעם והדימיון. אם אין ילדים בסביבה אפשר בשמחה להוסיף אגוזים לכל העסק.
חומרים ל-2 רולדות גדולות:
400 גרם (כ-3/4 2 כוסות) קמח לבן
100 גרם (כ-1 כוס) קמח שקדים
100 גרם (כ-1/2 כוס) סוכר
150 גרם (כ-3/4 כוס) שמן קנולה
40 גרם חמאת קקאו מומסת במיקרו (להשיג בחנויות המתמחות) –
אפשר להחליף בשמן קוקוס אמיתי מכבישה קרה ואז להפחית את שמן הקנולה ל-110 גרם (מעט יותר מ-1/2 כוס)
150 גרם (כ-3/4 כוס) מי קוקוס (7-8% שומן לעומת 14% שומן שיש בחלב קוקוס רגיל)
כ-4 כפות חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
כ-4 כפות ריבה שאוהבים
לעיטור:
אבקת סוכר
- מניחים קמח, קמח שקדים, סוכר, שמן וחמאת קקאו במיכל מעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את מי הקוקוס וממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת בצק פירורי. מכדררים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-40 דקות או למקפיא ל-15 דקות.
- שימו לב: בצק פריך תמיד יש להשתדל ללוש ולעבד כמה שפחות, לעבוד איתו במהירות ולשמור עליו קר על מנת שלא יתפרק ויהיה נוח לעבודה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל כדור על נייר אפייה (לא על השיש, אחרת הבצק יתפרק בגלגול) למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
- מורחים את הבצק בשכבה דקה של חמאת בוטנים ואז בשכבה דקה של ריבה. בעזרת נייר האפייה מגלגלים את הבצק לרולדה (בדומה לסושי).
- מניחים את הבצק עם הנייר על גבי תבנית אפיה ואופים 30-40 דקות, עד שהבצק אפוי וזהוב. מניחים להצטנן, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.