טראפלס שוקולד טבעוניים זריזים
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פורים
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
שבת
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
ביס מושלם שכולו שוקולד שהכי קל להכין והכי מהר לאכול!
חומרים:
300 גרם שוקולד מריר איכותי, רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות
כ-1/2 כוס "חלב" (אצלי בדרך אורז-שקדים) או כ-1 כוס קרם קוקוס
תוספות: עלי נענע קצוצים, עלי בזיליקום קצוצים, צ'ילי גרוס (מעט!), מלח גס (כנ"ל), גרגירי וניל או מעט תמצית וניל, ליקר לפי הטעם (1-2 כפות), גרידת תפוז ומיץ תפוזים ועוד כיד הדימיון.
למילוי (לא חובה): אגוזי לוז, חצאי שקדים, כדורוני מרציפן, דודבן משומר, פטל וכדומה.
לציפוי: קקאו איכותי, שבבי קוקוס, פיסטוקים גרוסים דק.
- מניחים את שברי השוקולד בקערה חסינת חום.
- מחממים את החלב הצמחי בסיר קטן עד לרתיחה קלה. אם רוצים להוסיף "טעמים", זה הזמן. אם לא רוצים שהם יישארו בתוך השוקולד, אפשר לסנן.
- מסירים את החלב החם מהאש ויוצקים אותו על השוקולד שבקערה. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק וסמיך. מומלץ להוסיף את החלב בהדרגה – ישנם הבדלים בין סוגי השוקולד וסוגי החלב ולא כדאי שיווצר קרם דליל מדי. אם השוקולד לא נמס לחלוטין, אפשר להניח את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ולטרוף עד שהכל נמס ואחיד.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד (לשוקולד יש נטייה לספוח ריחות מהמקרר, אז חשוב לכסות) ומכניסים למקרר למשך שעה-שעתיים לפחות, עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
- מוציאים את הקערה מהמקרר ומחלצים בעזרת כפית כמות קטנה מהקרם המוקשה. מגלגלים לצורת כדור ומגלגלים באבקת קקאו (או כל רעיון אחר) לציפוי. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתרת התערובת ומכניסים חזרה למקרר להתגבשות ל-15 דקות נוספות או יותר.