קארי פאננג עם ירקות
רמת קושי
קל
ללא גלוטן
אחד המתכונים המעלפים שבישלנו בסדנאות בישול שערכתי עם עדי, כשהייתה בארץ בביקור מולדת. אם לא השגתם קרם קוקוס אפשר להשתמש בחלב קוקוס רגיל ולצמצם אותו כמה דקות יותר מהרשום במתכון. אפשר להשתמש בפטריות, קוביות תפוחי אדמה או דלעת או בטטה, שעועית ירוקה, ברוקולי, אפונה, חצילים תאילנדיים עגולים קטנים ועוד.
חומרים ל-4 מנות:
1 כוס תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות (בערך 2X2)
½ כוס שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים של 4-5 ס"מ
1 כוס חצילים תאילנדיים קטנים עגולים, חתוכים לרבעים
1 כוס פטריות טריות (שמפיניון, פטריות יער טריות)
2-3 כפות משחת קארי אדומה
1 כף כורכום טרי כתוש או מגורר
1 כוס (200 מ"ל) קרם קוקוס (22% שומן) – להרתחה הראשונה
2 כוסות קרם קוקוס (22% שומן) – להוספה בהמשך
5-6 כפות רוטב סויה
4-5 כפות סוכר דקלים (או סוכר לבן או חום)
3 כפות בוטנים קלויים ללא מלח, טחונים דק (או 3 כפות חמאת בוטנים)
מעט מלח
1-1/2 כוס מים
6-8 טיפות שמן ארומטי מקפיר ליים (להשיג ב"מזרח מערב" או בבלוג של עדי) או 5-6 עלי קפיר ליים מיובשים
2 כפות צ'ילי טרי אדום, פרוס באלכסון (לא חובה)
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
- מרתיחים את קרם הקוקוס בסיר ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שהוא מסמיך מעט. מקפידים לערבב מדי פעם כדי שהקרם לא יישרף.
- מוסיפים את משחת הקארי והכורכום ומערבבים היטב, עד שהמשחה מתמזגת בקרם. מבשלים תוך ערבוב נמרץ במשך 2-3 דקות נוספות, עד שהמשחה מתחילה להעלות ניחוח.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, הבוטנים והמלח (אם משתמשים בעלי קפיר ליים מיובשים, מוסיפים גם אותם) ומערבבים. מוסיפים את חלב הקוקוס ומים לדילול ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את שאר הירקות לפי סדר דרגת הקושי שלהם: מתחילים עם השעועית והחצילים ומבשלים כדקה, ולאחר מכן מוסיפים את הפטריות. מבשלים כדקה נוספת, מוסיפים את הצ'ילי הטרי ומערבבים. בודקים אם תפוחי האדמה רכים, ובמידה וכן, מכבים את האש.
- אם משתמשים בשמן קפיר ליים, מוציאים קצת מנוזלי התבשיל לקערית ומוסיפים להם את השמן (1-2 טיפות למנה). מערבבים היטב, מחזירים לתבשיל ומערבבים שוב כדי להבטיח פיזור טוב. מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים עם אורז לבן.