פאי בצל סגול וקרם שקדים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
התבקשתי לפתח מתכון סגול לכבוד חודש המודעות הבינלאומי לתסמונת רט. אחרי שהזזתי הצידה את החשוד המיידי (סלק, נו מי) עלה לי רעיון. והרעיון הזה תפח למתכון שהוא לא רק טעים אש, הוא גם יפהפה וגם קל להכנה. ללא ספק, מדובר ברווח סגול כפול.
את הפאי הזה לא צריך לאפות בתבנית מיוחדת, מכיוון שבצק העלים מייצר לו מסגרת זהובה ותפוחה. אני פשוט חתכתי את הבצק לגודל תבנית התנור הכי גדולה שלי, 25X30 ס"מ.
חומרים לכ-15 מנות:
בצק עלים מופשר במשקל כ-600 גרם (יריעה בגודל 30X25 ס"מ)
לבצלים:
6 בצלים סגולים בגודל בינוני, חתוכים ל-4 טבעות עבות
¼ כוס חומץ בלסמי
4 כפות שמן זית
2 כפות סוכר חום בהיר
חופן עלי טימין טריים
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
לקרם שקדים:
1 לחמנייה גדולה או 2 פרוסות חלה, בלי הקרום, רק החלק הלבן
200 גרם שקדים קלופים
1 שן שום
1 כפית שמרי בירה (לא חובה)
2 כפות חומץ בן יין אדום
¾ כוס מים קרים מאד
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
1/3 כוס שמן זית
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מכינים את הבצלים: מניחים בקערית חומץ, בלסמי, שמן זית, סוכר, תימין, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים את טבעות הבצל בקערה ומערבבים בזהירות בידיים כך שכל הבצלים ייעטפו במשרה אך לא יתפרקו. מניחים בתבנית וצולים 20 דקות, עד שהבצלים רכים ושחומים.
- מכינים קרם שקדים: לוקחים את התוכן הלבן של הלחמנייה ומרטיבים במי ברז. סוחטים היטב מנוזלים ומניחים במיכל של מעבד מזון. מוסיפים את השקדים, השום, שמרי הבירה, החומץ, המים הקרים, המלח והפלפל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן בזילוף איטי תוך כדי ערבול, עד לקבלת קרם סמיך וחלק.
- מניחים את יריעת הבצק בתבנית המרופדת. מסמנים מסגרת היקפית כ-2 ס"מ משולי הבצק בעזרת סכין חדה.
- מורחים את קרם השקדים בשכבה עבה ואחידה בתוך המסגרת. מסדרים מעל את טבעות הבצל הצלויות, מפזרים מעט מלח ים ומזלפים שמן זית. אופים 15-20 דקות, עד שהשוליים תופחים ומזהיבים והמלית מזהיבה מעט ומתייצבת. מניחים להצטנן מעט ומגישים.