סלק ודלעת צלויים על אורז בניחוח זעפרן
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
צלי צבעוני ומתקתק שממלא את הבית בניחוחות משכרים. אפשר להחליף את האורז באורז בר, אורז מלא או שילוב של שניהם.
חומרים ל-4 סועדים:
2 סלקים בגודל בינוני שבושלו בקליפתם עד ריכוך, קלופים וחתוכים לפלחים
(אפשר להשתמש בסלק ארוז בואקום)
250 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
מיץ מתפוז אחד
1/2 כוס שמן זית
1 כף סוכר חום (או סילאן או סירופ אגבה)
עלים מ-2 ענפי טימין
2 עלי מרווה
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
100 גרם משמשים מיובשים (מומלץ אורגניים, הם חומים ולא כתומים והרבה יותר טעימים)
100 גרם שקדים או פיסטוקים קלופים
גיוון: אפשר להוסיף לתערובת הסלק-דלעת תפוז חצוי ופרוס על קליפתו.
לאורז:
1 ספל אורז בסמטי
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורר גס
2 עלי דפנה
1 מקל קינמון
מלח
1/4 כוס שמן
כ-10 חוטי זעפרן מומסים ב-2 כפות מים רותחים
- מכינים את האורז: מזהיבים את הבצל והגזר בשמן במשך כ-5 דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים עלי דפנה, מקל קינמון וזעפרן ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עד שהאורז לוהט למגע אצבעות. מוסיפים 1/4 1 כוסות מים רותחים, מערבבים, מכסים היטב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הסלק והדלעת: מערבבים את שמן הזית, מיץ התפוז, הסילאן, המלח, הפלפל, עלי המרווה והטימין בקערה. מוסיפים את הסלק והדלעת ומערבבים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 30-40 דקות עד שהדלעת רכה. ב-5 הדקות האחרונות, מוסיפים משמשים מיובשים ואת הפיסטוקים או השקדים.
- מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בצלחת הגשה ערימה של אורז ועליה את תערובת הסלקים והדלעת הצלויים. יוצקים מעל מהנוזלים שהצטברו בתבנית.