שורשים צלויים על קרם שקדים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
אחו בלנקו הוא שמו של קרם שקדים ושום ממוצא ספרדי, שמוכר גם כבסיס לגספאצ'ו לבן. זהירות – מדובר בממרח ממכר, אני מציעה לכם בחום להכין כמות גדולה יותר ולאחסן במקרר (עד 5 ימים). על הקרם המופתי הזה מניחים את הירקות הצלויים – אפשר לגוון עם סלקים וגזרים צבעוניים ואם רוצים להוסיף ניחוח חרוך, אפשר לצלות את הבצל על הגריל.
חומרים ל-4 מנות:
4 סלקים קטנים על קליפתם
1 בצל סגול גדול על קליפתו
2 גזרים
1 שורש פטרוזיליה גדול
3 כפות שמן זית
4-5 ענפי טימין
מלח ים אטלנטי
2 כפות חומץ בלסמי
חופן עלי פטרוזיליה שלמים
לאחו בלנקו:
110 גרם שקדים קלופים
1 כף חומץ שרי (או חומץ בן יין אדום)
לחמניה אחת, התוכן הלבן בלבד
1 כפית שטוחה מלח
1 שן שום גדולה
100 גרם (כ-1/2 כוס) שמן זית
100 מ"ל (כ-1/2 כוס) מי קרח
- קולפים את הגזרים ואת ושורש הפטרוזיליה וחותכים אותם לאורך, לרצועות בעובי 1/2 ס"מ ובאורך של 5 ס"מ לערך. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה עם שמן זית, קורט מלח אטלנטי וכמה ענפי טימין.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום ואוטמים היטב. מניחים את הסלקים ואת הבצל בקליפתו בתבנית וצולים במשך 40 דקות. מכניסים לתנור את התבנית עם הגזר ושורש הפטרוזיליה וממשיכים לצלות את כל הירקות כ-20 דקות נוספות, עד שהם רכים אך נגיסים.
- מכינים אחו בלנקו: מרטיבים את תוכן הלחמניה במים קרים וסוחטים היטב. מכניסים לבלנדר יחד עם כל שאר החומרים מלבד השמן, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן בזילוף ובהדרגה תוך כדי טחינה, עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
- קולפים את הסלקים הצלויים וחותכים ל-6 פלחים. קולפים את הבצל ומפרידים לגלדים.
- מניחים את כל הירקות הצלויים בקערה, מתבלים בחומץ בלסמי, שמן זית, מלח ועלי פטרוזיליה ומערבבים.
- מרכיבים את המנה ומגישים: משטחים אחו בלנקו על צלחות הגשה ומניחים על הקרם את הירקות הצלויים.