ליפתן פירות מתובל
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
תבשיל של פירות יבשים וטריים, שהתיבול שלו ישכיח מכם מיד את הקומפוט הפולני הקלאסי, רק אל תשכחו לחלץ ממנו את התבלינים הקשים לפני ההגשה. מכינים לפחות כמה שעות מראש (או אפילו יום קודם) כדי להגיש קר מאד.
חומרים ל 6-8 מנות:
6 תמרים מגולענים ומקולפים מהקליפה הדקיקה
6 דבלים חתוכות לרצועות
חופן צימוקים
לתיבול:
1 כוכב אניס
1 מקל קינמון
כמה גרגירי פלפל אדום/סצ'ואן/שחור
2-3 תרמילי הל מעוכים
1/4-1/2 פלפל שאטה מיובש
פיסה באורך 1-2 ס"מ של ג'ינג'ר טרי וקלוף
4-5 נקטרינות ואפרסקים בשלים ומוצקים, מגולענים וחתוכים לרצועות
קליפת מגורדת מ-1 לימון
מיץ טרי מ-1/2 לימון
להגשה:
אשכול ענבים ירוקים, חצויים או חתוכים לרבעים
חופן עלי נענע צעירים
- מניחים את התמרים, הדבלים וצימוקים בסיר עם הג'ינג'ר הטרי והתבלינים היבשים. מכסים במים מעט יותר מגובה הפירות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-10 דקות מעל להבה נמוכה.
- מוסיפים לסיר את הפירות הטריים החתוכים, קליפת הלימון ומיץ הלימון, מערבבים וממשיכים לבשל במשך 5-10 דקות נוספות. מסירים את הלפתן מהאש ומניחים להצטנן מעט.
- מעבירים לקערה (בשלב הזה אפשר להוציא את התבלינים) ומאחסנים במקרר למשך כמה שעות לפחות.
- מעבירים את הקומפוט לקעריות הגשה, מוסיפים חצאי ענבי טריים ועלי נענע ומגישים.