סלט זוקיני מרענן
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ללא גלוטן
סלט פשוט וקיצי שהופך למנה שוברת שגרה, בזכות התוספת המפתיעה של שמן כמהין. חובה להכין את הסלט ממש לפני ההגשה.
חומרים:
12 זוקיני קטנים, מושרים במי קרח למשך חצי שעה
1 לימון גדול
מלח טבעי, גרוס דק
פלפל שחור גרוס טרי
40 מ"ל שמן זית איכותי
5 מ"ל שמן כמהין לבנות (להשיג במעדניות המובחרות)
20 עלי פטרוזליה טריים, חתוכים לרצועות דקות (לא חובה)
- חותכים את הזוקיני לרצועות דקיקות – כדאי להיעזר במנדולינה. אם אין, משתמשים בקולפן ירקות כדי לגלף את הזוקיני ולאחר מכן חותכים לרצועות בסכין חדה. שימו לב, צריך להשתמש רק בחלק החיצוני המוצק של הזוקיני. את הליבה ניתן לשמור לשימושים אחרים.
- מסדרים את רצועות הזוקיני על צלחת הגשה וסוחטים את הלימון מעליהן.
- מזלפים שמן זית ושמן כמהין, מתבלים במלח ובפלפל ומפזרים מלמעה את רצועות עלי הפטרוזיליה. מגישים מיד.