אנטיפסטי של סוף קיץ
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
מתכון פשוט ונפלא, שהירקות העונתיים חוגגים בו את מלוא תפארתם ומשתדכים לתוספת מפתיעה בדמות נקטרינה מתוקה. אפשר להגיש כך, חם או בטמפרטורת החדר, ואפשר להגיש על פסטה קצרה – אני השתמשתי במתכון כדי לנסות לראשונה פסטה עדשים ללא גלוטן (כן, יש דבר כזה! טעמתי את של Explore Cuisine) והתוצאה היתה מרנינה. את הירקות אפשר להחליף או להעשיר ברצועות חצילים, בטטה וכדומה.
חומרים ל 4-6 מנות:
2 נקטרינות או אפרסקים מוצקים, חתוכים לפלחים
2 דלעות ערמונים, חתוכות לפלחים
3 זוקיני, חתוכים לאורך לרצועות עבות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות
2 בצלים סגולים, חתוכים לפלחים
8 שיני שום מעוכות
1/3 כוס שמן זית
3 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן יין
2 כפות אורגנו יבש
עלים מ-10 ענפי טימין טריים
מלח, פלפל שחור גרוס
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מניחים את כל הירקות ואת הנקטרינות בתבנית או בקערה גדולה. יוצקים עליהם את שמן הזית והחומץ ומתבלים באורגנו, טימין, מלח ופלפל. מערבבים היטב באמצעות הידיים, עד שהירקות עטופים היטב בתערובת התיבול.
- מסדרים את הירקות בשכבה אחת בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור החם במשך 20-30 דקות, עד שכל הירקות רכים ומעט חרוכים. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.