לביבות בטטה ובורגול עם קולי מנגו חריף
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
לביבות בטטה עם בורגול ולימון כבוש. לרשימת המרכיבים הוספתי מנגו, שהרבה פעמים משתדך למתכונים מלוחים – מכינים ממנו עמבה, צ'אטני וכאן גם רוטב קרמי מתובל, שעוטף את לביבות הבטטה בגלימה כתומה לוהטת. כשתיגמר העונה תוכלו להכין רוטב דומה מבוסס על פלפלים קלויים.
חומרים ל 20-25 לביבות:
כ-1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
1/2 כוס בורגול גס
1 כוס מים רותחים
1 כרישה, פרוסה לטבעות דקות
3/4 כוס קמח מלא
2 כפות לימון כבוש קצוץ, מתובל בפפריקה או טבעי (להשיג במרכולים)
פפריקה חריפה
מלח, פלפל שחור גרוס טבעי
לקולי מנגו:
1 מנגו גדול ובשל, קלוף וללא הגרעין
1 כפית ממרח פלפל צ'ומה
1 כף מיץ לימון
חופן קטן עלי נענע טריים
חופן קטן עלי כוסברה טריים
קמצוץ מלח
להגשה:
כוסברה קצוצה
- מבשלים את הבטטה: מניחים את קוביות הבטטה בסיר עם שפע מים ומבשלים כחצי שעה עד שהן מתרככות לחלוטין. מסננים ומניחים למשך חצי שעה נוספת, להגרת כל הנוזלים.
- מבשלים את הבורגול: מניחים את גרגרי הבורגול בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים. מכסים ומניחים למשך 20 דקות. מסננים היטב משאריות המים ומניחים להצטנן.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את טבעות הכרישה במשך 5-10 דקות מעל להבה בינונית, עד שהן מתרככות.
- מעבירים את הבטטה המבושלת לקערה גדולה ומועכים באמצעות מועך פירה. מוסיפים את הבורגול, הכרישה, הקמח, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. ניתן להוסיף עוד מעט קמח במידת הצורך.
- מחממים מעט שמן זית במחבת נון-סטיק רחבה, יוצרים מהתערובת לביבות שטוחה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, להשחמה קלה.
- מכינים את הרוטב: מניחים את כל החומרים במיכל של מעבד מזון וטוחנים לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
- מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים מעט מרוטב המנגו לצלחת הגשה ומניחים עליו את הלביבות. מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים.