לביבות תירס ברוטב צ'ילי ובוטנים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
היפה הוא, שאת הלביבות האלה אפשר להכין גם מגזר, זוקיני או תפוחי אדמה, חתוכים לז'וליינים דקיקים (רצוי בעזרת קולפן מיוחד) או אפילו משעועית ירוקה טריה, חתוכה לטבעות דקות. לקבלת לביבות פריכות חשוב להקפיד על בלילה דלילה למדי, הרבה שמן ואש גבוהה. כן, הלביבות האלה מטוגנות – ככל שהשמן עמוק יותר הן סופחות פחות שמן וחוץ מזה, ככה בדיוק מכינים אותן בתאילנד. מי אני שאתווכח (רק אל תספרו לעדי שהוספתי כוסברה לבלילה! זה ממש לא נהוג והאמת, ממש לא הכרחי).
חומרים לכ-10 לביבות::
2 כוסות גרגרי תירס צעיר טרי (בערך 2 קלחים) או כמות דומה של רצועות גזר דקות
¾ כוס קמח טמפורה
¾ כוס מים
¼ כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
לרוטב:
1 כוס סוכר (לבן או דקלים)
½ כוס מים
2 כפות בוטנים קלויים, ללא הקליפה הדקה, מרוסקים גס
2-3 כפות צ'ילי אדום קטן כתוש
1 כפית מלח
כמה עלי כוסברה
1-2 כוסות שמן לטיגון עמוק
- מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן את הסוכר, המים והמלח מעל להבה נמוכה. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך מספר דקות, עד שהסוכר נמס. מעבירים לקערה ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר. ניתן גם להכין גרסה דלילה יותר עם חצי כמות הסוכר.
- מערבבים את כל חומרי הלביבות היטב, עד שמתקבלת בלילה אחידה ודלילה למדי.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- דולים את הבלילה בכף גדולה ויוצרים לביבות שטוחות. מטגנים כמה דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג.
- מוסיפים לרוטב הסוכר את הצ'ילי והבוטנים ומערבבים היטב. מקשטים בעלי כוסברה ומגישים לצד הלביבות.