מקלובה תאילנדית
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
התהליך בקצרה: משחימים כרובית, שמים בצד. מטגנים ביחד אורז חום ודלעת מגוררת, מניחים את הכרובית בתחתית הסיר, שמים מעליה את האורז והדלעת, ומוסיפים כמות שווה של חלב קוקוס ומים. מבשלים 45 דקות עד שעה. לגרסה עם טוויסט פרסי, החליפו את הכרובית בפרוסות תפוחי אדמה. השתדלו להתגבר על הפיתוי להוסיף נוזלים לקראת סוף הבישול, כשנראה שכל הנוזלים התאדו אך האורז עדיין לא מבושל לגמרי. בכרובית ובדלעת חבויים נוזלים ושמן שימנעו ייבוש מוגזם. אם בישלתם 45 דקות והאורז עדיין לא ממש רך, כבו את האש והשאירו את הסיר סגור לכ-10 דקות. אם תשרו את האורז לכמה שעות במים קרים לפני הבישול, הוא יתרכך מהר יותר. בעת ההגשה, מומלץ לתחוב את הכף עד תחתית הסיר כדי לתת לכל הסועדים ליהנות מהכרובית.
חומרים ל 4-5 מנות:
700 גרם כרובית, מופרדת לפרחים גדולים למדי
6 כפות שמן צמחי (למשל חמניות או תירס)
1 כוס אורז חום (מלא)
2 כוסות דלעת מגוררת (או גזר)
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
1 כוס מים
1 כוס חלב קוקוס
- בסיר או במחבת גדולה, מחממים 3 כפות שמן ומטגנים בו את פרחי הכרובית במשך 5-7 דקות, עד שהם נצרבים ומשחימים מעט. מוציאים ומניחים בצד.
- מחממים את השמן הנותר ומאדים בו את הדלעת עד שהיא משחימה מעט. מוסיפים את האורז והמלח, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות מעל להבה גבוהה.
- בסיר נפרד, מניחים את הכרובית המטוגנת ומהדקים היטב, כך שכל תחתית הסיר תהיה מכוסה. מוסיפים את האורז המטוגן עם הדלעת, מיישרים ומהדקים קלות. מוסיפים את המים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה ללא כיסוי.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים כ-45 דקות, או עד שהאורז רך לחלוטין.