מחבת עגבניות
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
הזדמנות לחגוג את המגוון הנהדר של עגבניות מקומיות, שהתרחב כל כך בשנים האחרונות. והשום הירוק, נו, מדובר בעשב התיבול המושלם, שהבעיה המרכזית שלו היא עונתו הקצרה מדי.
חומרים למחבת ל-2 סועדים:
1 עגבניה גדולה ובשלה, חתוכה לקוביות
6 עגבניות שרי תמר אדומות, חתוכות לקוביות
6 עגבניות שרי תמר צהובות או חומות, חתוכות לקוביות
2 שיני שום, פרוסות דק
1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
2 גבעולי שום ירוק, קצוץ דק
שמן זית
מלח ים
1/3 חלה קרועה לנתחים
- מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית.
- מניחים את השום הירוק הקצוץ במכתש יחד עם מעט שמן זית ומעט מלח ים וכותשים בעזרת העלי, עד לקבלת עיסה ירקרקה דמוית פסטו (אם אין מכתש ועלי, ניתן להגיע לתוצאה דומה בעזרת קיצוץ ומעיכה ממושכים בעזרת סכין).
- יוצקים שמן זית למחבת קרה ומניחים בה את טבעות הפלפל החריף. מאדים 2-3 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהפלפל מתחיל לשנות את צבעו ולהבהיר. מוסיפים את פרוסות השום ומאדים במשך 20-30 שניות נוספות.
- מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות וממשיכים לבשל מעל להבה גבוהה כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב עדין בעזרת כף עץ, כך שחלק מהעגבניות יתרככו לחלוטין וחלקן יישארו מעט "חיות".
- מניחים את נתחי החלה על תבנית ומכניסים אותה לתנור החם כך שתהיה קרובה לגריל העליון. קולים את החלה במשך 2-3 דקות, עד שמתקבלת שכבה חיצונית פריכה וזהובה.
- טובלים כל נתח חלה במחית השום הירוק ומניחים בתוך המחבת. מגישים מיד ואוכלים ב"ניגוב" ישירות מהמחבת.