מוס שוקולד טבעוני
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
תנו לאורחים שלכם את המוס הזה כקינוח ואני מבטיחה שאיש לא יזהה את הרכיב המסתורי או ינחש שמדובר במוס שאין בו ביצים או מוצרי חלב בכלל. הקפיאו את המוס – ותקבלו גלידת שוקולד אוורירית. החליפו את השוקולד בתותים טחונים – ותקבלו גלידת תות קצפתית. אם נדמה לכם שאתם חשים בטעם קל של חומוס, הוסיפו בעת ההקצפה 1/2 כפית חומץ תפוחים.
חומרים לכ-8 כוסיות אישיות:
1/2 כוס מי בישול חומוס, ללא מלח – רצוי לצמצם אותם ולצנן היטב במקרר
1/4 כוס סוכר בהיר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
2 כפות חלב שקדים ללא סוכר (או חלב צמחי אחר)
חופן אגוזי מלך, קצוצים
- מקציפים במיקסר את מי החומוס במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חזק ויציב (מה זאת אומרת "חזק ויציב"? אם תהפכו את הקערה, הוא לא יזוז מילימטר).
- ממיסים את השוקולד עם חלב השקדים בקערה מעל מים רותחים או במיקרו. מוסיפים לקערה 2-3 כפות מקצף החומוס ומערבבים. ממשיכים להוסיף מהקצף בהדרגה עד שמתקבלת תערובת רכה ואוורירית.
- מאחדים את שתי התערובות בעדינות בתנועות קיפול, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות. אם הקצף "נשבר", אל דאגה – אמנם הכמות שתתקבל תהיה קטנה יותר, אך המוס ייצא נהדר, מניסיון.
- מחלקים את המוס לכוסיות אישיות ומכניסים למקפיא למשך שעה-שעתיים, עד להתייצבות מלאה. מומלץ להגיש ישר מהמקפיא, אבל ניתן גם להעביר למקרר אחרי ההקפאה הראשונית.