תבשיל אורז ירוק ויווני
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
האביב מביא אלינו שפע של ירוקים – שחקו עם מה שאתם אוהבים! ואם הנחתם יד על שום ירוק, צרפו גם את הגבעולים שלו לחגיגה.
חומרים ל- 6-8 מנות:
2 כוסות (400 גרם) אורז עגול מלא
400 גרם עלי תרד (או צרור תרד טורקי) שטופים היטב
צרור קטן של קייל, קצוץ גס
צרור קטן של באק צ'וי או מנגולד, קצוץ גס
2 גבעולי סלרי, קצוצים עם העלים
1 כרישה (או בצל לבן), פרוסה דק
4 שיני שום, פרוסות
מיץ מ-1/2 לימון
200 גרם טופו מגורד (לא חובה)
400 גרם (קופסא קטנה) עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית סוכר חום בהיר
מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
להגשה:
1 כוס פירורי לחם מלאים
חופן טימין טרי
1 שן שום
1 כף שמרי בירה
3 כפות שמן זית
מעט מלח אטלנטי
לעיטור:
חופן נענע קצוצה
קליפה מגורדת מלימון אחד
- בסיר רחב, מחממים שמן זית ומאדים בו את הכרישה ואת השום במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט ומעלים ניחוח. מוסיפים את התרד, הקייל, הבאק צ'וי והסלרי, מערבבים וממשיכים לאדות 5 דקות נוספות. אם רוצים לשלב טופו, מוסיפים אותו לסיר עכשיו.
- מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומאדים הכל יחד שתי דקות נוספות.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים, מלח, פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות עד שהאורז רך והנוזלים נספגים. מכבים את האש ומניחים למשך 5 דקות נוספות במכסה סגור.
- בינתיים מכינים פירורי לחם מתובלים: מניחים את כל החומרים במיכל של מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית אחידה. מלהיטים מחבת יבשה וקולים עליה את פירורי הלחם. שומרים בצד.
- מניחים את תבשיל האורז על צלחות הגשה, מפזרים פירורי לחם מתובלים, נענע קצוצה וקליפת לימון מגורדת ומגישים.