סלט ירוק חם
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ללא גלוטן
כל העניין הוא המפגש הפתאומי בין המרכיבים הקרים לחמים. כשאבוקדו מתחמם קצת בצלחת מדובר בפצצת אושר קטיפתית וכן, גם החסה חמה, לא נכחיש.
חומרים ל-4 מנות:
2 חסות ערביות – העלים מהלב ועוד כמה שסביבם בלבד, מופרדים ושטופים
2 אבוקדו בשלים ממש מזן "אס"
200 גרם אפונת שלג או שעועית ירוקה טרייה
חופן עלי תרד טריים (לא חובה)
1 גבעול של שום ירוק טרי, קצוץ דק
פלפל חריף ירוק, קצוץ
3 כפות חומץ בן יין אדום
שמן זית
מלח ים
- מניחים את השום הירוק הקצוץ במכתש יחד עם מעט שמן זית ומעט מלח ים וכותשים בעזרת העלי, עד שמתקבלת עיסה ירקרקה דמוית פסטו (אם אין מכתש ועלי, ניתן להגיע לתוצאה דומה בעזרת קיצוץ ומעיכה ממושכים באמצעות סכין).
- חוצים את האבוקדו ומרוקנים לקערה בעזרת כף או בלחיצה. מוסיפים את מחית השום ואת הפלפל החריף.
- מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את האפונה או השעועית הירוקה במשך 2-3 דקות או יותר, למידת העשייה האהובה עליכם. בדקה וחצי האחרונות מוסיפים את עלי לבבות החסה ועלי התרד לחליטה קצרה.
- מעבירים את הירקות החלוטים בעזרת כף מחוררת ישירות מהמים אל הקערה עם האבוקדו. מתבלים בשמן זית, מלח ים וחומץ. מערבבים ערבוב קצרצר ועדין (כדי שהמרכיבים לא יימעכו) ומניחים באווריריות על גבי צלחת. מגישים מיד.