עוגיות שוקולד לבן, שיבולת שועל ופקאן
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פורים
ידידותי לילדים
עוגיות שהן סופר מפנקות ויחד עם זה קצת יותר בריאות – השילוב המושלם! מי שלא מת על טעם קוקוסי יכול להשתמש בשמן קוקוס נייטרלי (מזוכך) ומי שמעדיף טעם קוקוס דומיננטי יותר, יכול להחליף את הפקאנים הטחונים בקוקוס טחון יבש.
חומרים לכ-20 עוגיות:
120 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה דביק
70 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס רך (לא נוזלי)
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
3 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 טבלה (85 גרם) בטעם שוקולד לבן עם קוקוס ופקאן, קצוץ
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 כוסות (130 גרם) שיבולת שועל
1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים דק
- מערבלים בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה את הסוכר יחד עם שמן הקוקוס, תמצית הווניל והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה וקרמית. ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים, עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.
- מוסיפים לקערה שוקולד קצוץ, קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל ופקאן או קוקוס טחון וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- באמצעות הידיים, מאחדים את הבצק ויוצרים ממנו כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך כ-10 דקות, עד שהן מזהיבות ופריכות בקצוות ועדיין רכות במרכזן. מוציאים לרשת צינון, מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה.