עונה מתוקה: מתכונים מפנקים עם משמשים ודובדבנים

13 תגובות לפוסט

  1. שלומצי הגיב:

    משמשים ב-30 שקל לקילו ושובשבנים ב-70 שקל לקילו…. עשירות נהנות יותר

    • אורי הגיב:

      נכון, אולי אלה לא הפירות הכי זולים בשוק (המחיר העדכני לפי מה שאני רואה הוא פחות מ-20 ש"ח לקילו משמש ובערך 50 לקילו דובדבנים), אבל כשהם מגיחים לחודש-חודשיים, יש מי שישמח לפנק את עצמו במעט דובדבנים או משמשים גם אם הוא לא מיליונר. במיוחד כאשר חוסכים כל כך הרבה כסף על קנייה של מוצרים יקרים מן החי. אגב, אפשר וגם טעים להחליף את המשמשים בנקטרינות, למשל.

    • אורי הגיב:

      קבלי תיקון אפילו יותר מוצלח אחרי סיבוב קניות – משמשים נמכרים ב-10 ש"ח לקילו (ראיתי גם ב-8 ש"ח) ודובדבנים לא עוברים את ה-25 לקילו. כדאי לבדוק לפני שכותבים 🙂

      • שלומצי הגיב:

        בדקתי. הייתי בסופר יום קודם ואלו היו המחירים.
        אני לא רואה ירידה בחשבון קניות האוכל שלי בלי בשר, גבינות וכו'. מאוד יקר לאכול בריא – גם אם זה רק על טהרת הצומח (וזה כמעט בלי אורגני כי יש אצלנו מעט מאוד)

        אבל את לא צריכה להתגונן – יש לך, תהני.

        • אורי הגיב:

          שלומצי, בואי נחסוך את הציניות, אני עונה לך ברצינות וביושר. המתכונים לא עבורי, הם עבור קהל הגולשים, זה לא עניין של למי יש ולמי אין ובואי נזכור שלא מדובר במטילי זהב, סה"כ דובדבנים.
          אני מציעה בחום להחליף את הירקניה – הם ללא ספק עושקים אותך אם אלה המחירים. לגבי עלויות באופן כללי – אני לא יודעת איפה את קונה ומה הסל שלך מכיל, אני גם לא מדברת על בריאותנות אלא על טבעונות ממוצעת, שהיא יחסית בריאה. לקנות אורז, עדשים וירקות בכל מצב שאני מכירה יותר זול מלקנות בשר, דגים וגבינות. ולגבי יוקר המחיה הכללי בארץ, אין לאף אחד מאיתנו הרבה מה לעשות.
          מאחלת לך שמחה והנאה מאוכל בריא וטעים ושפע של ממון.

  2. רונית הגיב:

    עדיין לא עשיתי אבל נראה מאוד טוב וכמו תמיד המתכונים שלך מככבים אצלנו בארוחות יום שישי עם הילדים שכולם טבעונים.

    אני לוקחת ממך רעיונות ומתכונים באופן קבוע והם תמיד מוצלחים.

    תודה, אורי

  3. ענבר הגיב:

    מקפא תות במקום מוס דובדבנים:
    הכנתי מקפא תות עץ וקרם קוקוס, על בסיס ההנחיות שלך (תות עץ במקום דובדבנים ואגבה במקום אבקת סוכר). לא הוספתי שוקולד, שמתי בכוסות זכוכית גבוהות שכבות של מחית תות ושל קרם קוקוס עם מחית תות ולמעלה תות טרי לקישוט.
    את כוסות הזכוכית הכנסתי למקפיא בזמן שהכנתי את שאר הארוחה, ובסופה, עם הקינוח המפתיע הזה, הילדים ביקשו שאכין אותו כל יום!
    תודה!

    אגב, עם נוזל הקוקוס שנותר הכנתי לביבות אפויות טבעוניות מעדשים כתומות שהשריתי מאמש- גם בעקבות רעיון שקיבלתי ממך. הוספתי לעדשים הטחונות כרשה, כוסברה, קישוא ותיבלתי בקארי ועוד כמה אבקות (זנגביל, קינמון ולא זוכרת מה עוד). וגם את זה הילדים אהבו. ואפילו יש שאריות לתת להם לביה"ס מחר!

  4. שגית הגיב:

    היי,
    יש לי הרבה שזיפים קטנים בבית. נראה לך יהייה מתאים במקום משמשים? והאם אפשר במקום אבקת סוכר להשתמש במולסה או סילאן?

    • אורי הגיב:

      מאמינה שהשזיפים יעבדו. לגבי הסוכר, אם כבר אז מולסה – זה כמובן ישפיע על הטעם. בהצלחה 🙂

      • שגית הגיב:

        יצא עם השזיפים מעולה! השתמשתי במולסה במקום אבקת סוכר .ובכל זאת רוצה לנסות גם עם משמשים מהר לפניי שיגמרו..
        תודה.

  5. אבי הגיב:

    בשוק מחנה יהודה ירושלים משמשים ב5:90 ש"ח והדובדבנים ב10 ש"ח לקופסה של 1 ק"ג

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות