עוגיות טחינה, חמאת בוטנים ומייפל

21 תגובות לפוסט

  1. נעה הגיב:

    נשמע ונראה מעולה!
    האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין + כפית אבקת אפיה?

  2. שיף הגיב:

    הכנתי מקמח כוסמין לבן ומלא, עם שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס וחמוציות יחד.
    יצא מעולה! תודה!

  3. nati הגיב:

    זה נראה משמין בצורה מטורפת.אולי זה טבעוני אבל זה שומן וסוכר

  4. ענת הגיב:

    היי אורי. הכנתי את העוגיות בלי התוספות. לא רק שבתנור הייתי צריכה להשאיר אותן 11 דקות עד שהשוליים יזהיבו, בטעם זה מרגיז שממש חסרה מתיקות (ואני לא מחובבי המתוק המחניק…).
    טבלתי אותן בשוקולד מומס כדי לתת להן קצת מתיקות.
    אני יודעת שהמתכונים שלך תמיד טובים, אבל אולי חסר פה קצת סוכר?

    • אורי הגיב:

      היי ענת, תודה על המשוב. לגבי זמן האפייה, זה בהחלט יכול להשתנות מתנור לתנור ולכן אני תמיד מציינת לאיזה מצב צריך להגיע בתום האפייה, 11 דקות זה עדיין בגדר ההגיוני אם התנור חלש.
      לגבי המתיקות, לטעמי גם כשלא הוספתי כלום זה היה מספיק לגמרי, אבל אם חסר בהחלט אפשר להוסיף. מייפל ממתיק פחות אגרסיבי מסוכר, אז אם תחליפי בסוכר זה יהיה מתוק יותר בטוח אפילו באותה כמות.

      • ענת הגיב:

        תודה. אנסה עם סוכר.
        האמת שהן מוצלחות בכל זאת, עד כדי שחיסלנו אותן במשך סופ"ש אחד ? כנראה שהיעדר המתיקות אליה אנחנו מורגלים לא הפריעה לנו לחסל ולהתענג עליהן בכל מקרה

      • סיגלית הגיב:

        עוגיות מעולות! פריכות ולא מתוקות מדי. אני משוגעת על טחינה וחמאת בוטנים, ויחד עם שוקולד צ’יפס…

  5. טליה הגיב:

    יצא מעולה!!!
    עשיתי כמו שהומלץ חלק בלי כלום , חלק עם חמוציות וחלק עם פצפוצי שוקולד. קל וטעים!

  6. שולה הגיב:

    היי, אפשר להשתמש בסילאן במקום במייפל? ילך או שישנה את המרקם והטעם לגמרי?

  7. אלישבע הגיב:

    בס"ד

    הי…

    ניסיתי לעשות עם שמן רגיל ויצא ממש ממש נוזלי, לא בצק…

    הייתי צריכה לשים פחות שמן?

    • אורי שביט הגיב:

      היי אלישבע, יש משמעות לסוג השמן – שמן קוקוס הרבה יותר סמיך וגם מתמצק בקירור, אי אפשר להחליף אותו בכל סוג שמן. יכול להיות שאפשר להקטין כמות באמת, אבל לא ניסיתי. זה מאד משפיע על המרקם. נסי עם שמן קוקוס בפעם הבאה!

  8. טלי הגיב:

    יצאו מאוד טעימות, תודה! חייבת לציין: הכנתי מראש 2.5 כוסות קמח כפי שכתוב במתכון. הוספתי את תערובת הקמחים לתערובת הרטובים בהדרגה, ובסופו של דבר מצאתי את עצמי זורקת כחצי כוס מתערובת הקמחים לפח. הבצק הפך לפירורי מידי, ואם הייתי מוסיפה עוד קמח הייתי ממש קשה ליצור עוגיות… יש מצב שזו טעות ואמורים להכין 2 כוסות קמח ולא 2.5?

    • אורי שביט הגיב:

      היי טלי, האמת שמזמן לא הכנתי אותן אבל הכמויות מדוייקות לגמרי. לדעתי יכולים להיות הבדלים בסוגי החומרים עצמם – הטחינה וחמאת הבוטנים יכולות להיות סמיכות מאד או נוזליות מאד וזה אולי יכול להשפיע על כמות הקמח הנדרשת. עם בצקים תמיד נדרשת מידה של גמישות.. העיקר שיצאו טעים!

  9. ארז הגיב:

    עשיתי את העוגיות
    לא ממליץ
    לא נאכלו כמעט

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות