עוגיות טחינה וחמאת בוטנים

עוגיות טחינה, חמאת בוטנים ומייפל

מאי 6, 2017 מאת:

אחד הרטבים האהובים עלי בעולם, שאני יכולה לשתות עם קשית, הוא רוטב ממכר של טחינה וחמאת בוטנים. אמרתי לעצמי, היי, למה שזה לא יעבוד גם עם עוגיות? על הדרך שדרגתי אותן עם כל מיני תוספות מעניינות (אני עפתי על החמוציות אפילו יותר מהשוקולד). לא מתאים לכם? אל דאגה, הן נימוחות וטעימות ביותר גם בלעדיהן.

חומרים ל 20-25 עוגיות

1/2 כוס (100 גרם) טחינה מלאה גולמית
1/2 כוס (130 גרם) חמאת בוטנים טבעית, ללא מלח וסוכר
1/2 כוס (140 גרם) סירופ מייפל אמיתי
כ-2/3 כוס (100 גרם) שמן קוקוס מומס
1/2 2 כוסות קמח תופח (אפשר חצי לבן וחצי מלא)
קורט מלח

לשדרוגים:
1-2 כפות שיבולת שועל/חמוציות ללא סוכר/שוקולד צ'יפס

+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ טורפים היטב בקערה גדולה טחינה, חמאת בוטנים, מייפל ושמן קוקוס, עד לקבלת בלילה חלקה.
+ בקערה נפרדת מערבבים קמח ומעט מלח (לאווריריות מרובה אפשר לנפות. לביסים מקפיצים אפשר להשתמש במלח ים אטלנטי גס).
+ מוסיפים בהדרגה את הקמח לקערת הבלילה, בוחשים בכף עד שמתקבל בצק רך וחלק.

בצק רך וחלק. לא צריך להרטיב את האצבעות

בצק רך וחלק. לא צריך להרטיב את האצבעות

+ אם רוצים לשדרג, מחלקים את הבצק לחלקים כמספר התוספות, מוסיפים לכל חלק אחת מהן ולשים היטב. מומלץ להשאיר גם בצק "נקי" בלי תוספות.
+ יוצרים עוגיות שטוחות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 5-7 דקות, עד שהשוליים מזהיבים אך המרכז רך למגע (חשוב לא לייבש אותן, במיוחד אם מוסיפים שיבולת שועל).
+ מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לחלוטין לפני שאוכלים (קשה להתאפק אבל המרקם שלהן לא מוצלח לפני שהן מתקררות, ראו הוזהרתם!).

סדנאות בישול עם אורי שביט

עוד מתכוני עוגיות ממש כאן!

עוגיות טחינה טבעוניות עם או בלי תוספות

Print Friendly, PDF & Email

11 תגובות לפוסט

  1. נעה הגיב:

    נשמע ונראה מעולה!
    האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין + כפית אבקת אפיה?

  2. שיף הגיב:

    הכנתי מקמח כוסמין לבן ומלא, עם שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס וחמוציות יחד.
    יצא מעולה! תודה!

  3. nati הגיב:

    זה נראה משמין בצורה מטורפת.אולי זה טבעוני אבל זה שומן וסוכר

  4. ענת הגיב:

    היי אורי. הכנתי את העוגיות בלי התוספות. לא רק שבתנור הייתי צריכה להשאיר אותן 11 דקות עד שהשוליים יזהיבו, בטעם זה מרגיז שממש חסרה מתיקות (ואני לא מחובבי המתוק המחניק…).
    טבלתי אותן בשוקולד מומס כדי לתת להן קצת מתיקות.
    אני יודעת שהמתכונים שלך תמיד טובים, אבל אולי חסר פה קצת סוכר?

    • אורי הגיב:

      היי ענת, תודה על המשוב. לגבי זמן האפייה, זה בהחלט יכול להשתנות מתנור לתנור ולכן אני תמיד מציינת לאיזה מצב צריך להגיע בתום האפייה, 11 דקות זה עדיין בגדר ההגיוני אם התנור חלש.
      לגבי המתיקות, לטעמי גם כשלא הוספתי כלום זה היה מספיק לגמרי, אבל אם חסר בהחלט אפשר להוסיף. מייפל ממתיק פחות אגרסיבי מסוכר, אז אם תחליפי בסוכר זה יהיה מתוק יותר בטוח אפילו באותה כמות.

      • ענת הגיב:

        תודה. אנסה עם סוכר.
        האמת שהן מוצלחות בכל זאת, עד כדי שחיסלנו אותן במשך סופ"ש אחד ? כנראה שהיעדר המתיקות אליה אנחנו מורגלים לא הפריעה לנו לחסל ולהתענג עליהן בכל מקרה

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות