מתכונים לחנוכה

אוהבי החריף יתענגו על הרוטב המפתיע הזה. לביבות במקצה מנגו

אוסף המתכונים של טבעוניות נהנות יותר לחג האורים

אני מודה, אצלי בדרך כלל לא צריך לחכות לחנוכה כדי לטגן – לביבות, קציצות, פלאפל – הכל הולך. אז נכון שאני בדרך כלל לא עושה את זה בשמן עמוק אלא בשכבה דקה של שמן זית (רק לא לשרוף אותו, כן?) אבל אין בי פחד מטיגון. במיוחד כאשר התזונה שלי בסך הכל בריאה, טובה ומאוזנת, קצת שמן למיטב הבנתי הגרגרנית הוא לא כל כך נורא, ובמיוחד כשהתוצאה תהיה ברוב המקרים הרבה יותר טעימה. אז כן, לרוב המתכונים כאן יש גם גרסאות לאפייה ויש אפילו מתכון ללביבות תפוחי עץ שהאפייה מיטיבה איתו יותר מאשר הטיגון. בקיצור, כל אחד יוכל למצוא כאן משהו מתאים, כדי שלכולנו יהיה חג חנוכה שמח וממש ממש טעים.

מלוח:

לביבות בטטה ובורגול

לביבות תפוחי אדמה וגזר

לביבות כרובית וזוקיני עם מטבל שום-שמיר

פאינה – לביבות חומוס איטלקיות אפויות

לביבות חומוס סיציליאניות

לביבות תירס תאילנדיות

לביבות עדשים כתומות ועגבניות

לביבות אפונה, זוקיני וכרישה

המבורגר פריך של קינואה ועדשים

קציצות כרישה

קציצות דגנים וקטניות

קציצות עדשים ירוקות וסלק

פלאפל כוסמת ואפונה

מתוק:

לביבות תפוחי עץ בקרם שקדים

זלביה או גלובה – סופגניות הפתעה תימניות

סופגניות מהירות ללא שמרים

צ'ורוס ברוטב שוקולד

 

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות