סניקרס טבעוני

26 תגובות לפוסט

  1. עדי הגיב:

    יצא פשוט מצויין! ממש טעם של סניקרס. מה שהיה מצחיק זה שטעמתי את זה לפני שזה נכנס למקפיא וזה היה חביב אבל לא טעים במיוחד. אחרי הקפאה זה פשוט מעולה! תודה רבה 😉

    • moshe הגיב:

      כל כך נכון!! צריך לתת לסניקרס את הזמן שלו במקפיא.

      התוצאה הסופית יצאה לי בסה"כ טובה. הכנתי בפעם הראשונה חמאת בוטנים לבד (למישהו יש דרך קלה יותר להוציא את הקליפות של הבוטנים ולא אחד אחד?). חטאתי קצת מבחינת הממתיק כי הוספתי טיפונת דבש מפני שלא ידעתי איזה ממתיק אחר להוסף לחמאת הבוטנים. קניתי תבנית סיליקון וניסיתי ליצור את קוביות השוקולד אבל אני לא יודע למה הסתבכתי קצת. שמתי את השוקולד בבן מארי, חיכיתי שימס אבל הוא לא נמס למצב נוזלי כמו שמן למשל. היה לי קשה לנקות את השוקולד מתוך התבנית.
      יש לכם אולי עצה בשבילי?

      • אורי הגיב:

        היי משה, יכול להיות שהשוקולד לא היה במצב טוב כל כך? עמד הרבה זמן, היה במקום חם? כי עקרונית אין סיבה אם השוקולד טוב שהוא לא יימס היטב.. לגבי ממתיק – יש מייפל במתכון שהכי טוב להשתמש בו לטעמי ויש גם סילאן או סירופ אגבה. קילוף בוטנים – הכי טוב אחרי הקליה לגלגל בין כפות הידיים ולטעמי לא נורא אם נשארות קצת קליפות 🙂

        • moshe הגיב:

          השוקולד היה במצב טוב, יכול להיות שככה זה אמור להיות. השוקולד היה נוזלי אבל הוא לא היה נוזלי כמו שמן.

          לגבי הסירופ היה לי בלבול קטן אבל עכשיו הבנתי שהמייפל משמש כממתיק.

      • ניבה הגיב:

        אפשר לקנות בטנים ללא הקליפה האדומה

  2. חני הגיב:

    עצה למשה 🙂
    אפשר להכניס את הבוטנים לקופסא שנסגרת היטב ולשקשק 🙂
    הקליפות ברובן מתקלפות ומה שלא, יותר קל להסיר עם האצבעות

    ולגבי השוקולד, בשיטת ההמסה של "בן מארי" הכלל הכי חשוב הוא שהמים שבסיר לא יגעו בקערה שהשוקולד בתוכה. השוקולד מומס אך ורק מהאדים.
    אם המים נוגעים בקערה השוקולד מתקשה ומתבשל. ואז הוא לא חוזר לאותו המצב יותר…
    בהצלחה בפעם השנייה 🙂

    • moshe הגיב:

      תודה רבה חני על הטיפ 🙂
      את האמת אני אף לא התעסקתי עם שוקולד אבל נדמה לי שהמים לא נגעו בסיר של השוקולד. פעם הבאה אולי אני אנסה להפחית במים.

  3. הדר הגיב:

    הי אורי,

    הכנתי את הסניקרס בתור קינוח לארוחת ערב טבעונית עם חברים.. יצא פשוט מעולה!!! מתכון ממש קל וכיפי להכנה. אני השתמשתי בתבנית קרח מסיליקון בצורה של כמו קרמואים קטנים אז זה גם נראה מיוחד וכולם ממש התלהבו 🙂 😀

  4. מיכל הגיב:

    האם ניתן להכין כמה ימים מראש ולהשאיר בהקפאה עד אז?
    יופי של אתר – כל הכבוד והמון תודה!!!

  5. עפרי הגיב:

    הכנתי היום לכבוד ערב חג שני וגנבתי אחד לפני שהערב יגיע, יצא מדהים!! נורא התגעגעתי לסניקרס וזה לגמרי אותו טעם אם לא יותר טוב 🙂 חג שמח !

  6. דליה הגיב:

    המון זמן רציתי להכין וסופסוף הכנתי!
    יצא מדהים ובהחלט יותר טוב ממה שאני זוכרת את הסניקרס הקנוי.
    שמחתי כל כך לראות את הבנות הטבעוניות שלי מתלהבות כי לא מכירות את הטעם של כל הממתקים הקנויים.
    עכשיו על הכוונת – ה"באונטי"…

    תודה על בלוג נהדר!

  7. מאיה הגיב:

    הי, קודם כל תודה על המתכון הנהדר, אמנם אני לא טבעונית וגם לא קרובה להיות צמחונית, אבל תמיד מחפשת מתכוני קינוחים פרווה לבעלי שומר הכשרות…
    בכל מקרה- הכנתי היום לארוחת שישי בתבנית סיליקון לפרלינים, קצת עבודה ולכלוך הקטע של ריקון השקעים אבל שווה כל רגע! כולם התלהבו- גם מהטעם וגם מהמראה..
    לא נעים לי להרוס פה לכולם, כנראה שמזמן באמת לא אכלתם סניקרס. אמנם זה עם בוטנים, אבל כשזה עגול זה ממש כמו Reese's Pieces רק בלי שוקולד החלב המגעיל של הרשי'ס סביבו… בכל מקרה טעים בטירוף ומומלץ בחום!

  8. הדס הגיב:

    כמה שאלות הבהרבה:
    מה זה סירופ בטעם מייפל? הכוונה לסירופ של אפיכל?
    למה לא להשתמש במייפל אמיתי?
    ולמה אי אפשר חמאת בוטנים טבעית?
    תודדה רבה

    • אורי הגיב:

      היי הדס, הכל אפשרי אלא שהבעיה נעוצה בעיקר במרקם. אני מכירה אנשים שהכינו עם מייפל טבעי – הבעיה איתו שהוא הרבה יותר נוזלי ופחות מתוק. כנ"ל לגבי חמאת הבוטנים הטבעית שהיא נוזלית. אני הכנתי חמאת בוטנים בבית (הכי קל בעולם) וכך היתה לי חמאה טבעית ומוצקה, כי יכולתי לשלוט על המרקם שלה. הרעיון הוא להגיע למרקם מוצק ממש של התערובת, אם תשני את המרכיבים תהיה השפעה גם על הטעם, אבל זה אפשרי. בהצלחה!

  9. הדר הגיב:

    אורי, לדעתי אפשר בכל זאת להשתמש בחמאת בוטנים ללא תוספות, אם מוסיפים לה – במקום המייפל – חופן תמרי מג'הול מגולענים קצוצים גס, ואז לשים הכל יחד לעיסה אחידה.
    הכנתי את זה לא מזמן עם חמאת אגוזי לוז ללא תוספים (במרקם נוזלי כמו שקדיה) והמרקם הסופי יצא מעולה, כמו פלסטלינה.

  10. נטלי הגיב:

    היי בדיוק סיימתי להכין את הסניקרס והם כבר כמה שעות במקפיא.. יש איזשהו טריק להוציא אותם מתבניות הסיליקון? לא הצלחתי להוציא אותם מבלי שיתפרקו לי.. ):

    • אורי הגיב:

      יכול להיות שזה קשור לעובי הציפוי (עבה מדי או דק מדי). אפשר להעביר מבחוץ על התבנית מגבת ספוגה במים חמים מאד כדי לעזור למוסס מעט ולחלץ.

  11. דנה הגיב:

    הכנתי ויצא פשוט נפלא!!!!

    במקום רוטב בטעם מייפל (שלא היה לי- וכתוב למעלה שמייפל אמיתי יוצא נוזלי מדי) שמתי סילאן.

    באמת כמו שכתוב לפני ההכנסה למקפיא הטעם של מילוי הבוטנים הוא לא משהו.. אבל אחרי המקפיא+…. וואו!!!!!

  12. דורון הגיב:

    רצה הגורל ואיכשהו יש לי בבית סירופ מייפל אמיתי, סבבה להשתמש בו?
    ועוד משהו, לא כדאי להוסיף קרם חלב סויה \ קוקוס לשוקולד בשביל לקבל סוג של שוקולד חלב במקום מריר?

    תודה אורי, נראה טעים ברמות 🙂

    • אורי הגיב:

      היי דורון, אפשר להשתמש ברגיל, אולי קצת פחות מהכמות כדי שהתערובת לא תהיה דלילה.
      לגבי השוקולד – זה קצת בעייתי, כי מרגע שתוסיף לו מרכיבים הוא עלול לא להתקשות מספיק. אולי ממש מעט.

  13. שופקה הגיב:

    וואוו מדהים מדהים מדהים! תודה! כולם נהנו מזה ממש! ואף אחד חוץ ממני לא היה טבעוני בכלל… העניין היחיד הוא שהיה לי קשה להוציא אותם מתבניות הקרח מסליקון שהשתמשתי בהן. זה תמיד ככה?

    • אורי הגיב:

      היי, לא אמורה להיות בעיה לחלץ אותם. יכול להיות ששכבת השוקולד היתה דקה מדי? בכל מקרה את יכולה לעבור עם מגבת רטובה וחמה על הצד החיצוני של התבנית כדי לסייע בחילוץ.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |