מי אמר באונטי טבעוני ולא קיבל?

33 תגובות לפוסט

  1. יונית הגיב:

    😆 אהבתי את התיאור של הטוויסט.

  2. moshe הגיב:

    אין לי הרבה ניסיון בבישולים וזה הנסיון הראשון שלי בהכנה של עוגיות שזה בכלל משהו חדש בשבילי, אני לא יודע למה לחלק זה לא יצא כמו שצריך אבל כבר בפעם הראשון יצא לי טעם מדהים, כולם אהבו את זה. השוקולד טעים, המילוי קוקוס אוורירי בפה ואין שום זכר לתפוח אדמה, כמו שאמרת אף אחד לא ינחש שיש שם תפוח אדמה.

    למזלי היה לי שמן קוקוס בבית אחרי שהתלהבתי ששמעתי שהוא מאוד בריא ויש לו יכולות "מרפאות", אבל לצערי גיליתי שזה לא בדיוק נכון כמו שאוהבים למכור לנו.
    http://nutritionfacts.org/video/does-coconut-oil-clog-arteries/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=does-coconut-oil-clog-arteries&utm_source=NutritionFacts.org&utm_campaign=44d4e03eee-RSS_VIDEO_DAILY&utm_medium=email

    • אורי הגיב:

      היי משה, שמחה לשמוע על ההצלחה!
      לגבי שמן הקוקוס, יש לגבי מחקרים ודעות סותרות בקרב אנשי תזונה. חלק נשבעים בו שהוא הבריא ביותר, שיש בו שומן רווי שאינו מזיק (שרשרות קצרות, אני לא מבינה בזה), אחרים תומכים בו פחות. אישית אני סבורה שבכמויות שאני צורכת אותו זה בסדר גמור להשתמש בו מפעם לפעם. אבל כמובן, להחלטתו של כל אחד.

      • moshe הגיב:

        שכחתי לציין שאני השתמשתי בתפוחי אדמה אדומים קטנים כי זה מה שהיה לי באותו הזמן. השתמשתי ב- 3 יחידות.

  3. הילה הגיב:

    היי,
    נראה נהדר!
    במידה ואין לי שמן קוקוס,האם אוכל להחליף בשמן צמחי רגיל?

    תודה מראש 🙂

    • אורי הגיב:

      היי הילה, לדעתי שמן קוקוס הכרחי כאן, מכיוון שיש לו תכונה של התגבשות בקור ושמן אחר יישאר נוזלי וטעמו יורגש מאד. לדעתי כדאי להצטייד בשמן קוקוס – זה לא הכי זול אבל לא משתמשים המון והוא יכול לשמש אותך בכל מיני מתכונים, דווקא בגלל שהוא שומן "חמאתי".

  4. עומר הגיב:

    נשמע כמו – needhams, ממתק מסורתי ממיין, ארה"ב: http://www.killerbunniesinc.com/2010/11/vegan-mofo-iron-chef-challenge-mashed-potatoes/

    משובח 🙂

  5. moshe הגיב:

    שאלה קטנה,
    האם זה לא רק אצלי שהבאונטי תמיד רטוב גם כשהוא במקרר או במקפיא? הסיבה היחידה שאולי אני יכול לדמיין זה בגלל תפוח האדמה.

  6. יעל הגיב:

    מותר גם לבקש?
    אני הכי מתגעגעת לקינדר בואנו: השילוב הזה של קרם רך בפנים וציפוי פריך מבחוץ – אין לו מתחרים, אבל למרבה הצער גם אין לו חיקויים. אבל אולי יהיו..?
    האמת היא כמובן שאני כבר לא מחפשת משהו שיהיה דומה למקור, שבטח יהיה מזעזע לטעמי, אלא פשוט מתכון לציפוי הקריספי הזה ולאיזשהו קרם אגוזי בפנים. תודה! 😛

  7. שרון הגיב:

    הי אורי
    איך לשמור את החטיף המוכן ? כמה זמן זה מחזיק ?
    במקפיא זה הולך? בגלל תפוא שבמתכון יש לי הרגשה שזה לא יהיה טעים במיוחד אחרי הפשרה
    תודה רבה

  8. נועה הגיב:

    היי, אני כבר מחכה לנסות את זה!
    שתי שאלות:
    1. כמה כוסות (בערך) זה 100 גרם פתיתי קוקוס?
    2. אין לי מסננת דקה, האם חייבים את המסננת? מעיכה יסודית בעזרת מזלג גם יכולה לעבוד?

    • אורי הגיב:

      היי נועה, 100 גרם הם בערך כוס ושליש/וחצי של פתיתים. לגבי המעיכה – המסננת קריטית לעניין המרקם, שיהיה חלק לגמרי ולא יסגיר את טעם תפוחי האדמה באיזה גוש לא צפוי. אם תצליחי למעוך כך בעזרת מזלג – אולי אפשר 😆

      • נועה הגיב:

        היי,
        השתמשתי במגרדת פשוטה עם חורים קטנים (מהצד החלק שלה). יצא אחלה, תודה רבה על הרעיון!

  9. יעל הגיב:

    האם אפשר במקום לבשל את תפוחי האדמה, לאפות אותם בתנור, כדי שייצאו יבשים?

  10. רייצ'ל הגיב:

    היי אפשר להחליף את הקוקוס טחון בקמח קוקוס?
    🙂

  11. זהר הגיב:

    מעכתי פירה בפשטות. בלי מחבת ובלי לסנן.
    השתמשתי בסוכר לבן רגיל.
    יצא מ ע ו ל ה! עדין וטעים.

    ציפוי השוקולד יצא לי קשה כזה וסמיך אס מרחתי אותו על חלק מהגליל. אולי צריך להוסיף נוזלים?

    • אורי הגיב:

      היי, סביר שהבעיה היא שהשוקולד לא היה מספיק חם. מים בטוח לא להוסיף, אם כבר חלב או קרם קוקוס, אבל זה ישנה את המרקם והשוקולד לא יתפצח. לכן במקרה כזה פשוט לחמם שוב את השוקולד.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות