פשטידה טבעונית: ארוחה בתבנית

137 תגובות לפוסט

  1. ג'ני הגיב:

    היי אורי, אני צריכה עזרא עם טופו. איפה קונים ,איזה .
    אשמח מאוד לתשובה.
    תודה ,ג'ני

    • אורי הגיב:

      האמת שבכל סופר, הסוג לא כל כך משנה במתכונים האלה.

      • ליאת הגיב:

        יש אפשרות בלי טופו? סויה לא טוב לי

        • אורי הגיב:

          הטופו הוא חלק די מרכזי ביצירת המרקם. אפשר לנסות להחליף בקשיו מושרה טחון (גבינת קשיו), אבל לא ניסיתי.

        • הגר הגיב:

          היי,
          אני שמה בפשטידה הטבעונית שלי (במקום טופו) שיבולת שועל (בערך 2 כפות) ומגררת תפו"א אחד. שני המרכיבים האלה מפרישים עמילן וגורמים לפשטידה להיות יציבה ומאוחדת.
          ממליצה.

          • נופר הגיב:

            תודה אורי על המתכון המצוין, ותודה הגר על הטיפ – מאוד שימושי כשאין טופו בבית. יצאה פשטידה יציבה וטעימה, בשתי הגרסאות (עם ובלי טופו). ואהובה גם על קטנטנים.

          • צמרת הגיב:

            היי הגר,

            אשמח לדעת איך זה מתבצע בהכנת הבלילה.
            את לא משתמשת בבלנדר? ובמקום זה מגרדת תפוא (1? חשוב גודל?) , את הבצל עדיין מרסקת בבלנדר ואז מערבבת הכל בקערה?

            תודה

          • מאיה הגיב:

            רעיון מעולה להחליף את הטופו. לגבי תפ"א מגורד, הכוונה למבושל מגורד או לא מבושל?
            תודה
            מאיה

          • אורי הגיב:

            לדעתי הכוונה לתפ"א לא מבושל

          • שרה מחני הגיב:

            תני מתכון בבקשה מחפשת לבשל לביתי דברים חדשים

          • אורי הגיב:

            היי שרה, המתכון ממש כאן בפוסט. אם תרצי אפשר להירשם לקבלת כל מתכון חדש ישירות למייל.

      • ג'ני הגיב:

        הכנתי,הטעם טוב ,אך לצערי הרב הפשטידה מאוד רטובה

        • אורי הגיב:

          היי ג'ני, תודה על התגובה. לא יודעת איזו מהן הכנת – בכל מקרה זמני האפיה יכולים להשתנות מעט – זה תלוי גם בתנור וגם בקמח או אם במקרה הבלילה יצאה לך דלילה מדי. איך שלא יהיה בסופו של דבר זה אמור להתייצב אחרי הקירור.

        • ג'ני האתר שלך מקסים ואני רואה גם שהוא מאוד אהוב. אני אישית חולת פשטידות ותמיד מחפשת פשטידות חדשות קלות להכנה. האם לפני חג השבועות הקרב ובא יש לך פשטידות תבעוניות לחג השבועות ?

        • סיגי הגיב:

          הכנתי את שתי הפשטידות בלי מים בכלל ויצא מעולה

    • פאולה הגיב:

      תודה, בדיוק בזמן. 😛

    • Talya Tal הגיב:

      היי ג'ני,
      על אף שבכל
      סופרמקרט אפשר
      למצוא טופו, כדאי
      לחפש את הטופו האורגני.
      כי הטופו הרגיל יכול להיות מהונדס
      גנטית! אני מעדיפה את 'כפרי בריא' יש
      גם אורגני וגם לא. מוצאת אותו בדרך כלל
      בחנויותת הטבע (יש גם בטיב טעם) אם כבר
      בחנויות טבע, אז הטופו של שיזן הוא הכי נאמן
      למקור. ב'עדן טבע' אפשר לרכוש גם גושים של 1. קג'
      בהצלחה.
      L&L
      TALYA

      • ג'ני הגיב:

        תודה

      • Yes GMO הגיב:

        למה זה בעיה שזה מהונדס גנטית? הייתי מבינה אם היית כותבת אורגני. אבל אין שום בעיה (מוכחת) עם הנדסה גנטית, אלא אם כן זה בעייתי שזה עוזר לטפל בבעיית הרעב במדינות עולם שלישי.

        • איתמר הגיב:

          הבעיה עם הנדסה גנטית בסויה היא סוג ההנדסה שבוצעה בה
          רוב הסויה בעולם גדלה כסויה שעמידה לroundup קוטל עשבים רעיל מאוד לבני אדם

          והבעיה עם סויה מהונדסת גנטית שאין דרך להבטיח שהיא אינה מרוססת

        • ט הגיב:

          הבעיה עם הנדסה גנטית היא כפולה עוד לפני הוכחת נזק: א' זה אוכל שיש עליו זכויות יוצרים ב' זרעים כאלה ידועים כפחות פוריים וזו בעיה כפולה כשהם מתערבבים באוכלוסייה המקומית של הזרעים והורסים גם אותה.

          אגב לאחרונה נחתם עם חברת מונסנטו הסכם שתוכנו מוסתר מעין הציבור:
          https://www.youtube.com/watch?v=bLJkLJDv7cA

          מעבר לזה יש פה בעיה הלכתית של שעטנז בשל עירוב גן של חי עם גן של צומח, ובהחלט כן היו מחקרים שהראו על נזק עצבי שנגרם מהזרעים האלה.

      • תגא הגיב:

        טופו "קדיתא". בחנויות טבעוניות נבחרות. פשוט עולם אחר. אורגני, עשוי בשיטות עתיקות מסורתיות, רך, סופח טעמים מושלם. גם הקורניבורים בבית אהבו.

    • שרה הגיב:

      מחפשת מתכון לקיש או פשטידת תרד(יש לי תרד קפוא)עם תפוחא,אין לי טופו בגלל זה אני רוצה להוסיף תפוחא,שמרי בירה יש לי עם זה עוזר,אשמח לעזרה

      • אורי הגיב:

        מצטערת, לא מכירה מתכון בדיוק כזה, אבל נראה לי לגמרי אפשרי לעשות מאפה שמבוסס על תפוחי אדמה מבושלים לפירה, מעורבבים עם תרד ואחד הקמחים. אפשר להוסיף שמרי בירה, בכיף.

  2. קרן הגיב:

    היי אורי,

    האם אפשר להכין ללא הטופו? לנמנעי סויה?

    האם יש תחליף?

    • אורי הגיב:

      הטופו הוא חלק די מרכזי ביצירת המרקם. אפשר לנסות להחליף בקשיו מושרה טחון (גבינת קשיו), אבל לא ניסיתי.
      לגבי הימנעות מסויה – אלא אם יש לך בעיה ספציפית, אין עם סויה שום בעיה בריאותית.

    • הגר הגיב:

      היי,
      אני שמה בפשטידה הטבעונית שלי (במקום טופו) שיבולת שועל (בערך 2 כפות) ומגררת תפו"א אחד. שני המרכיבים האלה מפרישים עמילן וגורמים לפשטידה להיות יציבה ומאוחדת.
      ממליצה.

  3. שרון הגיב:

    מנסיוני אפשר להשתמש במקום קמח חומוס ( שיש לו טעם מאוד דומיננטי ואני אישית לא אוהבת) בקמח לטמפורה.

    לגבי תחתית בצק – זה ממש קל, 1.5 כוס קמח, חצי כוס שמן זית , חצי כוס שמנת צמחית של אלפרו (סויה 5% שומן) קצת מלח, כמה פולסים במג'ימיקס, שעתיים בפריזר ויש אחלה בצק . אגב אם רוצים בצק פריך לעוגה מתוקה מחליפים שמן זית בשמן קנולה , פחות מלח , אפשר להוסיף סוכר ולהקפיא שלוש שעות

    בהצלחה בשמירת ההיקפים!

  4. יפעת הגיב:

    יש אולי רעיון לתחליף לטופו לפשטידה הראשונה?

    • אורי הגיב:

      הטופו הוא חלק די מרכזי ביצירת המרקם. אפשר לנסות להחליף בקשיו מושרה טחון (גבינת קשיו), אבל לא ניסיתי.

    • הגר הגיב:

      ראי מה רשמתי לשאלה דומה מקודם: 2 כפות שיבולת שועל ותפו"א אחד מגורר עושים את העבודה נהדר.

  5. דורית הגיב:

    נראה לך שילך עם קייל במקום מנגולד?

    • אורי הגיב:

      לתחושתי כן 🙂

      • דורית הגיב:

        תודה. ינוסה היום

        • דורית הגיב:

          הכנתי את שתי הפשטידות. שתיהן יצאו מוצלחות אם כי את הראשונה פחות אהבתי בגלל טעם קמח החומוס הדומיננטי (פעם ראשונה שהתנסיתי בו). לשנייה טחנתי עדשים כתומות יבשות במקום הקמח והוספתי גם קמח סויה ושתי כפות טחינה גולמית שתמיד מעשירות את הפשטידה. יצא טעים!
          תודה אורי

  6. נועה הגיב:

    היי,
    אני אוהבת את הבלוג שלך מאד והוא נותן לי המון רעיונות לגיוון התפריט שלי מאז שעברתי לטבעונות לפני כמה חודשים.

    רציתי להציע לכל מי שמתלבט בנוגע למחי הקטניות השונים, לעשות מה שאני עשיתי ולקנות מטחנת קפה פשוטה. קניתי מטחנה מתוצרת המילטון במאה ש"ח – הכי קטנה, הכי זולה. תוך חצי דקה היתה לי כוס קמח העדשים המיוחלת לצורך הפשטידה הכתומה. זו הוצאה שמחזירה את עצמה במהירות, מכיוון שקמחי הקטניות הם יקרים מאד לעומת הקטניות היבשות, הזולות מהם עשרות מונים.

    הצעה נוספת, בשביל הכיף, אפשר לשים על הפשטידה עיגולים נחמדים של בצל פרוס. הם מאד טעימים ומוסיפים לה.

    בכל אופן, הפשטידה הכתומה בתנור, בקרוב דיווח!

    • אורי הגיב:

      היי נועה, רעיון נהדר! נראה לי שאאמץ 🙂

      • שירה הגיב:

        היי… אני מאוד חדשה מכל מה שקשור לטבעונות. אף פעם לא אכלתי קמח חומוס וקראתי בתגובות שיש לו טעם דומיננטי.
        רציתי לדעת לגבי המטחנה- אפשרי לטחון בבית את כל סוגי הקטניות וליצור קמח? (חומוס, עדשים וכו)
        ולמה קמח חומוס בריא? מה ההבדל בינו לבין קמח מלא רגיל?

        • אורי הגיב:

          היי שירה, ברוכה הבאה 🙂 לגבי קמח חומוס וקמחי קטניות בכלל – אלה קמחים מזינים מאד ותורמים לתחושת שובע יותר מקמחים אחרים, הם גם ללא גלוטן אם זה משמעותי עבורך. קמח מלא הוא קמח חיטה ויש לו תכונות אחרות – ניתן עקרונית להשתמש בו אבל תתקבל תוצאה שונה, גם בטעם וגם במרקם. יש קמחי קטניות שונים בעלי טעם ומרקם שונה – גם לקמח חומוס יכול להיות טעם דומיננטי יותר או פחות, אבל הוא אכן קמח "קשה" ובעל טעם שלא כולם אוהבים. קמח עדשים רך ונייטרלי יותר ממנו. אם רוצים להכין קמח עדשים כתומות בבית אפשר בקלות אפילו עם מטחנת קפה/תבלינים. גרגירי חומוס יבשים יהיה קשה לטחון לקמח בלי מכשיר רציני יותר.

          • הרי הגיב:

            שלום רציתי להפנות תשומת ליבך כי אסור להשתמש בתכלית האיסור אפילו במאכלים צמחוניים, וכמה שיותר במאכלים טבעוניים,לא בסודה לשתיה ולא באבקת אפיה!
            תנסי למצוא חומרים בריאים שיחליפו את 2 המוצרים הנ"ל.
            תודה

          • אורי הגיב:

            הרי, תודה על התגובה, אני מאמינה שבענייני בריאות כל אחד עושה את שיקוליו עד כמה להקפיד ועל מה. ישנן אבקות אפייה נטולות אלומיניום בבתי הטבע שאין איתן שום בעיה למיטב ידיעתי.

  7. ענת הגיב:

    היי אורי
    קודם כל רציתי להגיד לך תודה ענקית על הבלוג המעולה שלך ובכלל על כל מה שאת עושה למען הטבעונות, את מדהימה.
    ויש לי שאלה קטנה-
    הכנתי את הפשטידה עם הקישואים, יצאה טעימה בטירוף וחצי ממנה נטרף מיד. הבעיה שהיא לא תפחה ויצאה לי מאוד נמוכה.
    הכנתי לפי המתכון עם שינויים קלים: עם קמח חומוס+ מעט שיבולת שועל וזרעי פשתן טחונים במקום קמח עדשים ובלי צנוברים. אפיתי בטוסטר כי אין לי תנור (אולי זאת הבעיה?) בתוך תבנית מלבנית של הטוסטר (אולי צריך תבנית יותר צרה?).
    זאת בעיה שאני נתקלת בה בהרבה מאפים טבעוניים, אבל לא בכולם. נגיד עוגת בננות תפחה ועוגת גזר לא ( ניסיתי בווריאציות שונות, כולל מתכון עם חומץ וסודה).
    יש לך רעיון מה הבעיה?
    תודה :)))

    • אורי הגיב:

      היי ענת, תודה על המחמאות 🙂 לגבי התפיחה – הפשטידות לא יוצאות מאד גבוהות אבל נראה לי שהתערובת השונה של הקמח עם התוספות בהחלט יכולה להשפיע על האווריריות והתפיחה. אני לא חושבת שזה הטוסטר או התבנית, נסי להיצמד במדויק למתכונים מומלצים או שאת רואה בתמונה שזה יוצא גבוה כדי לדעת בודאות

  8. אביבית הגיב:

    הי אורי, בפשטידת מנגולד – כשאת טוחנת את הטופו עם בצל סגול, הכוונה לבצל סגול אחרי אידוי/טיגון?

  9. מורן הגיב:

    היי. לא קשור לפשטידה אלא לפוסט עצמו – איזה לחם ללא קמח מוכרים במרקט?
    מתכון כזה יהיה נפלא . 😉

    • אורי הגיב:

      זה לחם אורז, מכמה סוגי אורז וקמח אורז.. קשה לי להאמין שאצליח לחלץ מתכון 🙂

      • רעות הגיב:

        גם אני רציתי לשאול בדיוק על זה-
        הייתי פעמיים במנטה מרקט ולא מצאתי לחם ללא גלוטן :/

        איפה הדוכן נמצא?

        ובלי קשר- תודה על הרעיונות המקסימים ועל הפעולות המבורכות של קידום הטבעונות!

        • אורי הגיב:

          תודה לך 🙂 לגבי הדוכן זה דוכן מאפים שיש בו מבחר טבעוני (לא הכל) ובין היתר את הלחם הזה. אני לא יודעת אם המיקום קבוע – פנינו ימינה בשדשרת הדוכנים הראשונה

          • גילה בראונשטיין הגיב:

            אורי,את מדהימה
            תודה שאתמקדמת את הטבעונותותודה על כך שאת נותנת לי כוחות
            וכמובן על הבלוג הנפלא

          • אורי הגיב:

            תודה גילה מקסימה <3

          • גילה בראונשטיין הגיב:

            להתראות בשבת בהפגנה למען בעהח

        • לירון הגיב:

          בדוכן של הלחמים במנטה מרקט קניתי בשבוע שעבר לחם כוסמין, טבעוני וללא גלוטן (והיו עוד כמה סוגי לחמים). אם נכנסים מהכניסה הראשית של מתחם התחנה, פונים מיד ימינה בדוכנים הראשונים וזה הדוכן האחרון

  10. הלה הגיב:

    ניסיתי היום את השנייה שיצאה מאד טעימה 🙂
    גם אני לקחתי עדשים כתומות וטחנתי במטחנה של הפשתן ויצא קמח משובח.
    במקום כרישה שמתי בצל סגול שהפך את הפשטידה לצבעונית במיוחד.
    הפחתתי קצת את הכמות של הנוזלים בגלל שהקישואים מוסיפים רטיבות וזה יצא בול במרקם הנכון.
    תודה על היצירתיות הבלתי נגמרת 🙂

  11. מיכל הגיב:

    שלום אורי, נראים מתכונים מעניינים!
    שאלה בקשר לפשטידת התרד, המנגולד והבצלים:
    אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום בקמח חומוס?
    תודה רבה 😉

  12. אורלי הגיב:

    אורי שלום,
    מצטרפת לכל המחמאות והתשבחות של כולם.
    שאלתי : האם ניתן להקפיא את הפשטידות?

  13. שלומית הגיב:

    היי, יש לי את כל הרכיבים בבית לפשטידת המנגולד, חוץ מעלי תרד. יש לי חבילת ברוקולי קפוא וחבילת עלי סלק אדום טריים. אפשר להחליף באחד מהם? או להוריד לחלוטין? או שזה חלק מהותי בטעם?

  14. תמי הגיב:

    שלום,
    הכנתי את פשטידת התרד. במקום מנגולד קטפתי בגינה סרפד וחוביזה. אין לי מעבד מזון, אך מעכתי את הטופו עם מזלג. כמו כן טיגנתי בצל וכרישה, אליהם הוספתי את החוביזה, הסרפד (העלה הכי טעים בעולם) והתרד.
    יצא מעולה!!! טעם מצויין, מרקם נפלא, קמח החומוס מעולה. תיבלתי ממש במעט מאוד מלח ופלפל, פשוט כמעט לא היה צריך תיבול.

    תודה על מתכון מעולה.
    גם האורחים ליקקו את האצבעות וכולם הופתעו לגלות שזו מנה טבעונית.

  15. נעה הגיב:

    הכנו בדיוק לפי המתכון. יצא פשוט מושלם! אי אפשר להפסיק לאכול.. תודה רבה אורי על מתכון מ-ע-ו-ל-ה. בכלל היה יום של "טבעוניות נהנות יותר" הכנו גם את הפנקייק שיצא מדהים ואת העוגת גזר המעולה (לא בפעם הראשונה) 🙂 בן זוגי הסקפטי מתחיל להשתכנע שניתן לקיים אורח חיים טבעוני וגם להנות מאוד מהאוכל בדרך 😉

  16. אסנת הגיב:

    היי אורי 🙂 תודה על המתכונים! שניהם נראים אחלה, אני מתכוונת לפצוח במנגולד… שתי שאלות: אפשר להשתמש בתבלין מוסקט טחון במקום באגוז הטרי, ואם כן כמה ממנו לשים? דבר שני – יש לי קמח תפוחי אדמה וקמח עדשים כתומות בבית, אפשר יהיה להמיר אחד משניהם או שילוב של שניהם בקמח החומוס? (אבל רק אם זה לא פוגם כלל בתוצאה, אין לי בעיה לקנות…) ואם כן, מה המינונים?

    • אורי הגיב:

      היי אסנת, אין בעיה להשתמש באבקה, שמים מעט – קמצוץ.
      לגבי קמח תפוחי האדמה אני באמת לא יודעת כי לא ניסיתי.. מאמינה שזה יכול להסתדר ביחס 1/3 מהכמות של הקמח, אבל לא חותמת על זה 🙂

      • אסנת הגיב:

        אז בלי קמח תפו"א, אפשר להמיר את קמח החומוס בקמח עדשים כתומות? ואם כן – אז אותה כמות, כוס?.. עוד שאלה, יש לי קצת חוסר הבנת הנקרא כאן 🙂 בנוגע לפעולת "אידוי" הירקות – האם אני מטגנת? או מטגנת ומוסיפה מים ומבשלת קלות?

        • אורי הגיב:

          אין בעיה להחליף בקמח עדשים באותה כמות.
          אידוי בשמן – הכוונה טיגון קל לריכוך ולא צריבה חזקה.

          • אסנת הגיב:

            עשיתי – יצא מעולה!! חוץ מזה ששמתי קצת יותר מדי מלח, אשמתי… 🙂 תודה! שתי הפשטידות האלה בעצם מתאימות לפסח?

          • אורי הגיב:

            בהחלט, לאוכלי קטניות.

  17. עינת הגיב:

    היי אורי,
    אין לי קמח חומוס, רציתי לדעת אם אפשר להמיר לקמח רגיל או מלא? יש לי גם ממש קצת קמח כוסמין.
    אני פשוט לא רוצה לקנות במיוחד למתכון.

    תודה רבה,
    עינת

  18. עפרה הגיב:

    תודה אורי!
    אני גרה במושב ויש לנו 5 תרנגולות נקבות, ללא גבר, שמטילות ביצה בכל יום. הן מסתובבות חופשיות ומאושרות. עם ביצים לא מופרות אין שום בעיה מוסרית. בתי טבעונית, אבל התמזל מזלה עם העניין. אם אתם יכולים להרשות לעצמכם דבר כזה- זה ממש חשוב לבריאות. יש תחליפים לביצים , אבל זה פתרון אידאלי לאכילה מוסרית בריאה (בלי פרנציפים לא מנומקים). הרבה בריאות לכולם!

    • אורי הגיב:

      היי עפרה, נכון שזה הרע במיעוטו אבל ודאי שיש נימוקים לא לקחת לתרנגולות את הביצים. לקיחת הביצים עצמן גורמת להן למצוקה וההטלה המוגברת (תרנגולת אמורה להטיל 30 ביצים בשנה, אם היא לא מעוותת גנטית כמו בתעשיית הביצים) ממש פוגעת בהן פיזית – קריסת התעלה של ההטלה ובריחת סידן שגורמת לרככת עצמות. מה גם שבאופן פשוט – הביצים הללו לא נועדו לנו ולא רכושנו, מה גם שהן מכילות מרכיבים שמאד לא טובים לבריאותנו. לכן מה שמומלץ לעשות למי שמחזיק מטילות הוא לבשל את הביצים ולהחזיר אותן לתרנגולות. הן מאד אוהבות לאכול אותן וכך מחזירות לעצמן את הסידן. בריאות ושנה טובה 🙂

  19. מיכאל הגיב:

    הי אורי,

    תודה רבה. הכנתי אתמול את הפשטידת מנגולד ויצא פשוט מעולה, "פשטידתי" לחלוטין. לא היה לי תרד, אז שמתי במקום חובזה שבדיוק קטפתי וגם בצל ירוק לא היה אז השתמשתי בעוד בצל סגול. יצא מצויין וכמו שהבטחת, גם הלא טבעונים נהנו. שבוע טוב

  20. שירה הגיב:

    נשמעת מעולה. אפשר לוותר על הקישוא? (שונאת)
    תודה

  21. רוחלה הגיב:

    היי אורי ותודה על הכל
    לא אוכלת קמח חומוס או עדשים
    +-+,האם לשים קמח אורז?אולי קמח משעועית לבנה שאטחן לבד?או קמח כוסמין?

  22. מיצי הגיב:

    אני רוצה להכין את הפשטידות (שתיהן) אבל אין לי מעבד מזון… האם לדעתך אפשר לגרר את הטופו במקום ולערבב ידנית את הבלילה? תודה

    • אורי הגיב:

      היי, אני חוששת שהוא לא יגיע למרקם ממש "ממרחי", אם יש בלנדר מוט זה גם יכול לעבוד, תגררי את הטופו ואז תטחני יחד עם שאר התערובת

  23. מיכל הגיב:

    היי אורי, 2 שאלות לגבי הפשטידת תרד. האם יכולה לעבוד גם עם טופו של קדיתא שיש בו קצת יותר נוזלים והוא טיפה פחות מוצק מטופו רגיל או שזה יתפרק? והאם הטעם של הקמח חומוס מורגש בתוצאה הסופית או שהוא רק בשביל ההדבקה? המון תודה מראש 🙂

    • אורי הגיב:

      מאמינה שכן, נסי לסחוט אותו קצת ומקסימום תוסיפי טיפה יותר קמח. אם את לא מתה על קמח חומוס וחוששת מהטעם (הוא מורגש אבל לא בטירוף) אז תחליפי לקמח עדשים כתומות.

  24. נעמה הגיב:

    הי, לאיזה קמח ח׳ומוס את מתכוונת? קלוי?
    תודה

  25. נאוה ג. הגיב:

    הכנתי את פשטידת המנגולד. קצצתי את כל הירקות. במקום תרד (לא היה לי) שמתי גזר מגורד. במקום טופו – 2 כפות שבולת שועל ותפוח אדמה מגורד (עצה שניתנה באחת התגובות), הפחתתי את כמות המים ל- 1/4 1 כוסות.
    ערבבתי הכל ולתנור. לא מכוסה כשעה.
    פשטידה מצויינת ובדרך שלי קלה מאוד להכנה.

  26. צבי פילה הגיב:

    רביעי 6 ינואר 2016

    למה אין גירסה להדפסה של המתכונים. על מנת להדפיס מתכונים בשתי עמודים צריך להדפיס 17 כולל התגובות ?

    • אורי הגיב:

      צבי שלום, מאז ומתיד קיימת גרסה להדפסה – כפתור שמופיע בתחתית כל עמוד מצד שמאל ומאפשר לך לבחור אילו חלקים מהטקסט אתה מעוניין להדפיס.

  27. נקרא מאד טעים.
    מאחר ואני עובדת המון שעות ויש ימים ללא עבודה אני אוהבת להכין ולהקפיא ובמנות אישיות כך תמיד יש אוכל זמין ואיכותי, רציתי לדעת אם ניתן להקפיא את הפשטידות ?
    דרך אגב אני קונה קטניות וטוחנת לקמח במטחנת תבלינים

  28. שניקי הגיב:

    היי, אני גם בד"כ לא חובבת פשטידות, אבל עכשיו בא לי 🙂
    האם יש משהו אחר שעשוי להיות תחליף לטופו?

    • אורי הגיב:

      אני יודעת שיש פשטידות שמכינים על בסיס גבינת קשיו, אבל לא בטוחה אם זה יעבוד 1:1 עם המתכון הזה, עדיף לחפש פשוט מתכון בלי טופו 🙂

  29. הילה הגיב:

    היי…אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן צמחי אחר או במחמאה, ואם כן..כמה גרם? ואם אפשר את הקמח חומוס בתפוחי אדמה?

  30. תמר כרמית הגיב:

    ניסיתי את שתי הפשטידות ויצאו לי מעולה – החלפתי את הטופו שבשתי המתכונים בכוס קשיו שהושרה עם הבצל במעבד המזון. את קמח העדשים הכתומות/קמח החומוס החלפתי בקמח עדשים צהובות ממכולת הודית ובמקום חלב צמחי במתכון של הגזר קישוא השתמשתי בחלב קוקוס. לא שמתי ככ הרבה נוזלים כמו במתכונים ויצא ממש מצויין

  31. יעל הגיב:

    שלום,
    יש אפשרות בפשטידה של התרד לשים כרישה במקום הבצל?

  32. אפרת הגיב:

    הי הכנתי את הפשטידה הכתומה כמה פעמים והיא מצויינת. אפילו בן השנה טורף אותה 🙂 אז כעת החלטתי לנסות גם את הפשטידה עם המנגולד, אך חוששת מטעמו של קמח החומוס שישתלט… ניתן להמיר את הקמח חומוס לקמח כוסמין? יש לציין שאני לא משתמשת בטופו אלא בשיבולת שועל פלוס תפוא כפי שהוצע כאן באחת התגובות.

    • אורי הגיב:

      היי, איזה כיף לשמוע! 🙂 אכן לקמח חומוס טעם דומיננטי יותר, אפשר להחליף אותו בקמח עדשים. גם קמח כוסמין אני מניחה שיעבוד, אבל אותו לא ניסיתי.

  33. תמר הגיב:

    הי אורי כבר שבחתי חזור ושבח את הפשטידות המופלאות שלך שהשיבו עטרה ליושנה!
    אזוי המנגולד המריר של לונדון פוגם לי אותן כל פעם מחדש… במה אפשר להחליפו או האם אפשר פשוט לוותר עליו ולהכפיל כמויות תרד?.. ואם כן-כמה גרם תרד טרי בבקשה? תודות!!!

    • אורי הגיב:

      היי, קשה לי לומר בגרמים.. אני מודה שלא שקלתי וגם תרד הוא מאד קל. אבל אולי במקום תרד עדיף לנסות קייל, כדי שיהיה קצת יותר נפח.

  34. ליז הגיב:

    הי תודה רבה על המתכון הנפלא והמפורט, סוף סוף יצאה לי פשטידה טבעונית וללא גלוטן טעימה אחרי כל מיני ניסיונות כושלים..השתמשתי בקמח עדשים, אדומות במקום קמח חומוס. כח פחותאני אוהבת את הטעם של קמח חומוס. ויצא מדהים! אני פשוט מתענגת עליה.

  35. שירי הגיב:

    אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח כוסמין?

  36. זהבה הגיב:

    היי אני יכולה להשתמש בקמח אורז או קמח שקדים במקום קמח חומוס בפשטידה הראשונה
    תודה רבה

    • אורי הגיב:

      היי, קמח אורז ייתכן שכן, קמח שקדים פחות מתאים. עדיף להחליף בקמח עדשים שהוא יותר יציב וחלבוני.

  37. מאיה הגיב:

    היי אורי!
    ראשית המון תודה על המתכונים, מחכה לנסות! כמה שאלות קטנות לדיוק:

    1. מה קוטר התבנית האידיאלית לפשטידה הראשונה?

    2. אין צורך לטגן את הבצל הסגול? ממש לטחון אותו טרי עם הטופו לבלילה?

    3. כמה תיבול לשים? (תמיד שמה מעט מדי מלח, אשמח לכמות אם מישהי ניסתה)

    4. מקווה שאספיק להשיג מנגולד, במידה ולא – באיזה ירק ניתן להחליף?

    • שרה הורניק הגיב:

      היי מאיה, אורי כרגע בחופשה אז אני אנסה לענות 🙂

      1. תבנית מלבנית בגודל 15 על 25 ס"מ

      2. כן, ממש לטחון עם הבלילה.

      3. לגבי מלח – ממש עניין של טעם, אז תמיד כדאי לטעום את הבלילה לפני האפייה. לא ניסיתי את המתכונים הספציפיים, אבל הייתי שמה משהו כמו כפית שטוחה (אני אוהבת מלוח).

      4. במקום המנגולד אפשר לשים כמות כפולה של תרד, לדעתי גם קייל יכול לעבוד טוב.

  38. ענבר הגיב:

    הכנתי את פשטידת המנגולד תרד וטופו לחג – יצאה אליפות . לא האמנתי שזה יהיה כל כך טעים.. תודה רבה על מתכון מושלם. פתחת לי את הראש ואת בלוטות הטעם עם שלל האפשרויות שיש בטופו .. חחח.. חג שמח

  39. הודיה הגיב:

    הי , למה שומרים בצד את המים שנשארים אחרי טיגון עלי המנגולד והתרד? לא מצויין מה השימוש בהם

  40. חמוטל הגיב:

    היי, קודם כל המון תודה על המתכון והבלוג הטבעוני הנפלא.
    הכנתי את פשטידת המנגולד, רק עם קייל במקום. הוספתי גם פטריות..
    אבל המרקם יצא לי לא נעים. אני חושבת בגלל הקמח חומוס. מרגישים מרקם אבקתי כזה… יכול להיות שלא אפיתי מספיק זמן?

    • אורי הגיב:

      מעניין.. בהחלט יכול להיות שהקמח, במיוחד אם זה במקרה סוג גס יחסית, לא נאפה מספיק. או אולי הטופו לא נטחן היטב?

  41. מרינה הגיב:

    היי אורי,
    כמה מלח ופלפל את ממליצה לשים בכל אחת מהפשטידות. בהנחה שאני משתמשת במלח רגיל. תודה

    • אורי הגיב:

      היי מרינה, זה כל כך עניין של טעם! הייתי מנסה להתחיל עם 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל. תטעמי את הבלילה וקחי בחשבון שהמליחות מעט פוחתת אחרי האפייה. בהצלחה!

  42. תמר הגיב:

    הי אורי בזמנו היה דיון על כך ולא זוכרת
    … במידה ורוצה להחליף את אחת הפשטידות
    תירס לפשטידת
    כמה תירס קפוא או שימורים לשים במקום הירקות האחרים?
    המון תודה

    • אורי שביט הגיב:

      היי, ראשית אני ממליצה תמיד לעבוד עם תירס קפוא (מופשר ומסונן) כי התירס מקופסא יותר מדי מתוק.. לגבי הכמות אני חושבת שמשהו כמו 3-4 כוסות, יותר מדי לא יזיק 🙂

    • מריה הגיב:

      ואם אפשר להסתדר עם הבלילה בלי מאבד מזון?
      נגיד בלנדר מוט יכול לעשות את אותה עבודה?
      תודה רבה

  43. מריה הגיב:

    שלום,
    תודה על המתכון לפשטידות.
    הבת שלי אלרגית למוצרי חלב ולכן חיפשתי מתכון עם טופו.
    השאלה היא אם אפשר להחליף את קמח חומוס בקמח רגיל? אין לי לא קמח חומוס ולא אף סוג אחר חוץ מרגיל.

  44. יעל הגיב:

    היי אורי, רק רציתי להודות לך על המתכון המצויין לפשטידת התרד-מנגולד !

    הכנתי אותה למשפחה (לא טבעונים) והיא הייתה הצלחה, וביקשו ממני מתכון 🙂

    לא היה לי קמח חומוס, אז השתמשתי באותה כמות בקמח עדשים.

    בנוסף, קצצתי פנימה קצת עלי בזיליקום טריים, והכנתי קלתית מכוסמין מלא.

  45. טבעונית מתחילה הגיב:

    הי אורי,
    יש לי רק תרד קפוא – האם אפשר להשתמש? אם כן כמה לשים? (חבילה היא 800 ג') והאם צריך לסחוט אותו?
    בנוסף, אין לי מעבד מזון. אפשר להשתמש בבלנדר במקום?
    תודה!

  46. סופי הגיב:

    הי אורי; הכנתי כרגע את הפשטידה שמצויה בספר שלך. עשיתי קצת שינויים ויצא ממש מעולה! יפה רשמת שזה מתאים גם ללא טבעונים. השתמשתי ב 2 חבילות מנגולד ולא בתרד, והוספתי גם סלסלת פטריות טריות ושום… תודה רבה על מתכון מהמם ממש. הופתעתי לטובה ממש

  47. סילבי הגיב:

    חג שמח,
    הכנתי את פשטידת תרד ומנגולד ויצאה כל-כך טעימה ומוצלחת.
    מתקבלת יציבה גם אחרי שמוציאים מהתנור וכמובן שעוד יותר כשמתקררת.
    תודה על מתכון מנצח !!

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |