ביתא קפה. צילום: אילן נחום

ביקורת מסעדות: ביתא קפה

ספטמבר 18, 2014 מאת:
כשהם אומרים ירוקה הם מתכוונים לזה. פסטה בים הירוק

כשהם אומרים ירוקה הם מתכוונים לזה. פסטה בים הירוק

רשת בתי הקפה הקטנה והאיכותית בניצוחה של השפית איילת לטוביץ' מציעה תפריט טבעוני נרחב ומוצלח, עם מנות ותיקות וחדשות

מדריך מסעדות טבעוניות וידידותיות לטבעונים

בפעמים הקודמות שיצא לי לשבת כטבעונית בביתא קפה, הרשת הקטנה והמצליחה של השפית איילת לטוביץ', איכשהו זה הרגיש לי קצת "ליד". כלומר, האוכל שם תמיד היה טעים. גם המקום מאד נעים ונע על הסקאלה שבין בית קפה איכותי לבראסרי צפון-שכונתי. אבל מהבחינה הטבעונית היה מקום לשיפור, מכיוון שמעט מאד מהמנות היו טבעונית מלכתחילה. כמעט תמיד זה היה להוציא משהו, לשנות, לבקש ולהזיז – את הכל הסכימו לעשות בחפץ לב, אבל לקרוא לזה ידידותי לטבעונים עדיין היה קצת קשה.

כששמעתי שאיילת החליטה להיענות לביקוש ההולך וגובר ולדאוג לתפריט טבעוני מסודר ורחב בשלושת הסניפים של "ביתא קפה", כמובן ששמחתי מאד ולא חיכיתי יותר מדי זמן כדי לבדוק את הנושא מקרוב. הגענו לסניף צהלה, התיישבנו וקיבלנו תפריטים. איך שהתכוונתי לעקם את האף כי לא ראיתי שום תפריט טבעוני בסביבה, המלצרית המקסימה שלנו הצילה את המצב. "רציתי לספר לכם שיש לנו תפריט טבעוני וגם תפריט ללא גלוטן", היא אמרה בחיוך ואני נשמתי לרווחה. תכלס, אני חושבת שהדבר הכי יעיל הוא לסמן מנות בתוך התפריט הרגיל ולא להפריד תפריטים – ככה אין סכנה שישכחו להגיש את התפריט הטבעוני וגם יש סיכוי טוב יותר שעוד אנשים ייחשפו למנות טבעוניות, ידעו שהן קיימות ויטעמו אותן. אז אני מקווה שהמקרה שלנו מייצג ושכל שולחן יקבל את התפריט הטבעוני או לפחות ישמע עליו מהמלצרים לפני שהוא בוחר את המנות, כמו שאנחנו שמענו.

התפריט הגיע לידינו חיש קל וקודם כל חיבבתי את האזהרה שכתובה בראשו, המבקשת מאיתנו להדגיש בפני המלצרים שאנחנו מזמינים מהתפריט הטבעוני. ההערה חשובה כי יש מנות שמוגשות גם בגרסה לא טבעונית ומעידה על מחשבה תחילה, שיש לעזור למטבח לדייק ולא לטעות. התפריט עצמו, כצפוי מסגנון המקום, משופע בכריכים ובסלטים, אבל שלא כצפוי גזרת הסלטים מעניינת למדי ושווה התעמקות. בין היתר מציעים שם סלט אורז אדום (אחד מסוגי האורז הכי טעימים שיש!) או סלט חסה ותפוחי אדמה עם שעועית ירוקה וזיתים, שניסינו וממש אהבנו (48 ₪). יש גם ארוחת בוקר שהמרכז שלה הוא מעין שקשוקה עם עדשים ותרד. מעניין.

אנחנו הגענו בשעת צהריים והתמקדנו בעסקיות, שמאפשרות הזמנה של מנה עיקרית או פסטה מהמבחר (סה"כ 5 אופציות), שמגיעות עם לחם ומטבלים מוצלחים – טחינה, פסטו וממרח אגוזי מלך. אני, שלעולם לא יכולה לסרב לממולאים, הזמנתי מיד את הפלפל הממולא – מנה ותיקה למדי בתפריט שעדיין לא יצא לי לטעום (56 ₪). לא מדובר במנה גרנדיוזית, אלא פשוטה וביתית במובן הטוב של המילה, שסלט האפונה הקר שלצידה הלם אותה בהחלט. א' התמקד בפסטה ירוקה וכשאני אומרת ירוקה אני מתכוונת מאד ירוקה – אפילו בתפריט כתוב שהיא "שוחה בים ירוק" של תרד, זוקיני ואספרגוס (52 ₪). היא היתה טעימה אבל קצת מאתגרת והזכירה לי שייק ירוק, ככה שמבחינתי זה בהחלט לחובבי הז'אנר.

החלק המאכזב של הארוחה היה בגזרת הקינוחים, שמופיעה בה כרגע רק מנה אחת וגם היא לא בדיוק מלהיבה. ניחשתם נכון – סורבה (15 ₪). אז טעמנו אותו והוא היה לא רע בכלל, אבל לא בדיוק עומד בסטנדרט של המנות האחרות, הטעימות והמעניינות בארוחה. אני מהמרת שאם יהיה ביקוש והתפריט הטבעוני ימריא, גם הקטגוריה הזאת עוד תתרחב. או במילים אחרות – זה תלוי רק בביקוש שלכם. כך או כך, הביסים המתוקים האחרונים סגרו לגמרי את הפינה ואנחנו המשכנו לסידורי הצהריים שבעים וטובי לב. ככה זה כשבבת אחת מתברר שיש עוד שלושה מקומות מוצלחים לאכול בהם בכיף אוכל טבעוני טעים.

אז מה היה לנו? שלושה סניפים של בית קפה איכותישמציע אוכל טעים ואוירה שכונתית נעימה.
נגישות לטבעונות תפריט מסומן אבל נפרד, כך שצריך להמשיך ליידע תמיד על קיומו.
הסבר פניך לטבעוני צוות אדיב ומקצועי, מיומן וידען.

ביתא קפה

סדנת בישול טבעונית עם אורי שביט

פשוט, טעים וממלא - כל מה שצריך מפלפל ממולא

פשוט, טעים וממלא – כל מה שצריך מפלפל ממולא

Print Friendly

4 תגובות לפוסט

  1. מאת רוני:

    חחח.. כשדיברתי איתה לפני כמה חודשים על האפשרות להרחיב את ההיצע הטבעוני, ולקבל תו של ויגן פרנדלי, ממש לא התחשק לה לשמוע אותי. היא אמרה לי בנחרצות לא כ'כ נעימה, שהמצב הנוכחי מתאים לה, והיא לא אוהבת להכניס את עצמה להגדרות.. כנראה שבחודשים שעברו היא גילתה מאיזה צד של הפרוסה מרוח ממרח אגוזי המלך ( המדהים) שלה..

  2. מאת פנחס שבות:

    אין מה לעשות, גם בעלי מסעדות ואנשים מעולם ההסעדה והמזון בסופו של דבר מתחשבים בביקוש של הקהל גם אם הם לא אוהבים את זה. יכול להיות שאז היא לא רצתה לשמוע, אבל צריך לתת לה שאפו גדול על זה שבסופו של דבר החליטה לא להיות מקובעת.

  3. מאת TheThirdWoman:

    נשמע מבטיח.
    אני שמעתי המלצות על מנת הגספצ'ו עגבניות שלהם. אנסה בקרוב את המסעדה, בתקווה 🙂

  4. מאת שרון:

    אוכל שם על בסיס קבוע אוכל ברמה גבוהה מאוד נהנה מהאוירה שם תמיד עלו והצליחו

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט