אין זמן

יולי 2, 2012 מאת:

אוכל מהיר הוא ממש לא שמו השני של הג'אנק פוד. יש מאכלים נפלאים, בריאים וטעימים שאפשר להכין ממש בזריזות, מחומרים זמינים שמסתתרים אצלכם בארון

הבו לי מהכתום הכתום הזה!

כמו שחלקכם ודאי שמו לב, בשבועות האחרונים קצב העדכון של הבלוג קצת ירד. יש לזה סיבות מעולות, כמו למשל יציאת אלבום הבכורה שלי לאור, חזרות עם נגנים והופעות ראשונות ומרגשות, אבל נו, זה לא אומר שגם בימים כאלה אני לא אוכלת!

מכירים את אלה שכשהם עצובים או עייפים הם לא אוכלים? מכירים את אלה ש"שוכחים" לאכול? או את אלה שכשהם מאוהבים הם בכזה היי ששום פירור לא נכנס להם לפה? תשכחו מזה, אני תמיד אוכלת. וככה מצאתי את עצמי באחד הימים בשבוע שעבר, די מותשת אבל רעבה כמו תמיד וחיפשתי משהו שאפשר יהיה לתקתק במהירות. הבית היה די ריק, כי ככה זה כשאין זמן – גם קניות לא עושים כמו שצריך. אז הייתי צריכה להתבסס בעיקר על מלאי ה"יבשים" שנמצא בארון המטבח.

מה שיצא מהאתגר הזה הוא מנה טעימה מאד של בורגול ועדשים כתומות בניחוח הודי. כהרגלן של עדשים, הן אמנם מאד טעימות אבל יש בהן איזו שהיא יבשושיות שקשה למנוע. גיליתי שהדרך הטובה ביותר לשדרג את המתכון הזה היא להוסיף להן לפני ההגשה טעמים טריים ומרעננים שמדמים "מיץ של סלט" (אממ, נחשו איך גיליתי את זה). טעים!

כזכור הייתי רעבה ולא היה זמן, אז גם אין ממש תמונות, עמכם הסליחה.

בורגול ועדשים כתומות בניחוח הודי
את העדשים בישלתי עד מעט לפני שהן הופכות למחית (זה קורה די מהר), אני אוהבת אותן יותר כשהן שומרות על נגיסות. אומרים שכדאי בכל מקרה להשרות אותן קודם, אבל ממש לא חייבים.

חומרים ל 6 מנות

400 גרם (כ-2 כוסות) בורגול גס
2 כוסות עדשים כתומות
1 בצל, קצוץ גס
3 שיני שום כתושות
1 גזר, מגורד
1 פלפל חריף טרי קצוץ דק (לא חובה)
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 כף זרעי כוסברה
1 כף כורכום
1 כפית הל טחון (או זרעי הל שלמים)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות (עם המיץ!)
1/2 צרור כוסברה קצוצה
מיץ טרי מ-1/2 לימון
שמן זית

+ משרים את הבורגול במים רותחים למשך 15-20 דקות, עד שהוא תופח ומתרכך. מסננים וסוחטים מעט משאריות מים.
+ מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים יחד בצל, שום, גזר ופלפל חריף במשך 5-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים ג'ינג'ר מגורד, זרעי כוסברה, כורכום והל וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, כמעט עד לריכוך מלא (אפשר לבשל יותר אם רוצים). מסירים מהאש.
+ מוסיפים לסיר את הבורגול המסונן, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים קוביות העגבניות, כוסברה, מיץ לימון ומעט שמן זית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אורי שביט בהופעת השקה חגיגית בתיאטרון תמונע

הטבעוניות הרעבות יותר מחכות לכם בפייסבוק

Print Friendly

9 תגובות לפוסט

  1. אסף הגיב:

    נדמע כמו יופי של תיבול! (הגיע הזמן לקנות הל, אני סוף סוף יודע איפה לדחוף אותו :-))

    כדי לשמור על העסיסיות של מנות כאלה (כל משפחת המג'דרה למיניה) אפשר לבשל את העדשים והבורגול בנפרד. העדשים ישארו ברוטב כי הבורגול (או אורז) לא ישתו להם אותו והמיזוג בצלחת ישאיר את המנה רעננה ועסיסית

    ולגבי השריה, נדמה לי שעדשים כתומות פטורות מהשריה

    • אורי הגיב:

      אתה צודק, זה גם המקרה כאן (הבורגול רק מושרה, לא ממש מבושל) ועדיין, נו, לעדשים יש מין מרקם כזה 😉 לגבי ההשרייה – הן לגמרי פטורות, אבל לא מזמן נתקלתי בתגובה (לגבי קינואה) שאומרת שללא השריה הן פחות בריאות (יכול להיות?). מי שרוצה (ולהקל עוד יותר על העיכול) יכול להשרות אפילו חצי שעה.

  2. אביטל הגיב:

    סליחה על הבורות אבל איך מאדים את הבצל, שום וכו'? ובמה זה שונה מטיגון?

    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי אביטל, טוב ששאלת, אני מנסה לחשוב על תשובה ברורה.. זה בעצם לא מאד שונה, אבל הפעולה עדינה יותר. אנחנו מאדים את הבצל לשקיפות, מרככים את הירקות – לא משחימים ומקרמלים אותם. אני חושבת שזה איזה שהוא איזון בין טמפרטורת השמן שהיא לא מאד מאד גבוהה וערבוב עם הנוזלים שהירקות מפרישים. כך הם "מתאדים" בשמן ולא נחרכים. זה הרעיון 😆

      • אביטל הגיב:

        התשובה מאוד ברורה, תודה 🙂

      • תומר הגיב:

        סורי על הבורות..אני די חדש בתחום הטבעונות והבישול (ואני גם בצבא אז בכלל אין זמן לניסויים) אבל איך אפשר לאדות בצל שום גזר ופלפל חריף במיץ שלהם שמניסיוני הדל כמעט ואין להם 'מיצים מופרשים'? =]

        • אורי הגיב:

          היי תומר, דווקא לבצל יש הרבה מיץ.. אבל בלי קשר כתוב גם במתכון שאנחנו מאדים את הירקות בשמן זית ולכן תהיה עוד לחות בסיר.

  3. יוליה הגיב:

    יצא ממש טעים ומרענן! אמנם לא היו לי פולי הל, אך שאר המרכיבים עשו את העבודה 8)

    • בת מלך הגיב:

      הכמות גדולה מאוד בגודל של סיר גדול!
      נחמד ביום הראשון ומתקלקל מהר…
      אם מכינים מומלץ להכין מנה קטנה..

השאר תגובה

טחינה גולמית מעודנת של בארכה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט