חובה להגיש סיר כזה למרכז השולחן. ממולאים מופלאים

בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק

מרץ 20, 2013 מאת:

חמדה מנזילבסקי

תבשיל נפלא, מלא טעם ועסיסי של ממולאים חגיגיים. אצל חמדה יש שאוהבים אותם יבשים ויש שמעדיפים עם הרבה רוטב. שימו לב שהאורז שותה את הנוזלים, והוסיפו במידת הצורך.

חומרים ל 6-8 סועדים

5 בצלים עגולים בינוניים

למילוי:
2 כוסות אורז בסמטי
1 בצל גדול, קצוץ
2 עגבניות קצוצות
חופן פטרוזיליה, קצוצה
חופן כוסברה, קצוצה
5 גבעולי סלרי, קצוצים
1/4 שורש סלרי מגורד בפומפיה
1/4 כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור גרוס טרי, חווייג' למרק, פפריקה מתוקה וחריפה
4 כפות שמן קנולה

לרוטב:
1/2 1 כוסות פירות יבשים: חמוציות, משמשים, שזיפים
3 שיני שום פרוסות
חופן עלי נענע
4-5 כוסות ציר ירקות עשיר (אפשר להחליף במרק עוף פרווה)
1 קופסא (250 גרם) רסק עגבניות
1/4 כוס רכז רימונים
1/4 כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור גרוס טרי, חווייג' למרק, פפריקה מתוקה וחריפה
1 כפית סוכר

מכינים את הבצלים: בעזרת סכין חדה חורצים את הבצלים למילוי עד למרכז ומניחים אותם בסיר. מכסים במים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-10 דקות, עד שהבצלים מתחילים להתרכך ונפתחים. מסננים ומצננים. מפרידים את הבצלים לגלדים (הם נשלפים בקלות אחד אחד) – משתמשים למילוי רק בגלדים הגדולים.
+ מכינים את המילוי: משרים את האורז כשעה במים, שוטפים ומסננים. מניחים בקערה.
+ מחממים במחבת 4 כפות שמן ומטגנים את הבצל 5-10 דקות, עד להזהבה. מסירים מהאש ומוסיפים לאורז יחד עם השמן שספג את טעמי הבצל.
+ מוסיפים לאורז את העגבניות ועשבי התיבול הקצוצים ואת הסלרי המגורד. מתבלים במלח, פלפל, חווייג' ופפריקה ומערבבים היטב.
ממלאים את הבצלים: ממלאים חצי מכל גלד של בצל בתערובת האורז ומגלגלים לפי צורתו הטבעית של הבצל. מניחים את הגלדים הממולאים בסיר רחב ושטוח, כך שתתקבל שכבה שטוחה ומהודקת של ממולאים.
+ מפזרים מעל הבצלים את עלי הנענע, פרוסות השום ואת הפירות היבשים. מניחים מעל לשכבת הממולאים צלחת הפוכה חסינת אש וקטנה מקוטר הסיר, כדי לוודא שהבצלים לא נפתחים בבישול.
מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את הציר עם רסק העגבניות, רכז הרימונים, מלח, פלפל גרוס, חוויג' למרק, פפריקה מתוקה וחריפה וכפית סוכר.
+ יוצקים את רוב הרוטב לסיר מעל הצלחת שמכסה את הממולאים ומשאירים מעט בצד. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים, עד שהממולאים מוכנים. מדי פעם בודקים ומוסיפים רוטב לפי הצורך.

חובה להגיש סיר כזה למרכז השולחן. ממולאים מופלאים

חובה להגיש סיר כזה למרכז השולחן. ממולאים מופלאים

Print Friendly

4 תגובות לפוסט

  1. מאת יעל:

    מה הכוונה בלחרוץ את הבצלים? ❓

    • מאת אורי:

      לחתוך אותם לאורך חריץ עמוק, כך שאחרי הבישול אפשר יהיה להפריד לגלדים ולמלא כל אחד בנפרד.

  2. מאת נעם:

    נראה נהדר! אפשר מים במקום הציר ירקות או אבקת המרק?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט